Movies that Matter Film Festival 2017

24 maart, 2017 (Hele dag) tot 1 april, 2017 (Hele dag)
Den Haag
Achtergrond – 

Op vrijdag 24 maart 2017 barst in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui het jaarlijkse Movies that Matter Festival weer los. Op dit internationale film- en debatfestival presenteren regisseurs uit de hele wereld spraakmakende speelfilms en documentaires over mensenrechten en een rechtvaardige, duurzame wereld.

Het Movies that Matter Festival biedt in 9 dagen ruim 70 films en kent twee jaarlijks terugkerende hoofdprogramma’s: A Matter of ACT over mensenrechtenverdedigers (in samenwerking met Amnesty International), met onder andere de bruisende documentaire KIKI. En het door het vfonds ondersteunde programma Camera Justitia met speelfilms en documentaires over -internationaal- recht en juridische dilemma’s, waaronder de wereldpremière van Bram Fischer, de nieuwe film van Jean van de Velde, met een hoofdrol voor Peter Paul Muller.
Verder dit jaar thema-programma’s over onderwerpen variërend van vluchtelingen tot Digital Democracy en van duurzaamheid tot racisme. En voor wie niet kan kiezen uit het aanbod van circa 70 films is er de Best of Dag.

Dagelijks vinden er talkshows, interviews en debatten plaats waarbij gasten uit binnen- en buitenland  met elkaar en het publiek doorpraten over thema’s uit de films, er is een live uitzending van het VARA-radioprogramma Spijkers met Koppen, en het moves that matter feest op zaterdag 1 april.
Movies that Matter Festival: meer dan film alleen!

Kijk ook op www.moviesthatmatter.nl
De kaartverkoop, online en aan de festivalkassa, start donderdag 9 maart.

AddToAny