Masterclass Storytelling

19-05-2015
Door: viceversa
Bron: Lokaalmondiaal
Altijd al geïnteresseerd geweest in de rol van vrouwen in conflictsituaties? En zou je graag eens een pakkende publieksactie willen opzetten? Maar wil je leren je verhaal krachtig neer te zetten? Grijp dan deze kans en schrijf je voor 14 juni in voor de Masterclass Storytelling!
Nieuws – 

Eind augustus vindt de aftrap plaats van de Masterclass Storytelling. Aan de masterclass kunnen 16 ambitieuze studenten, journalisten en young professionals deelnemen. Deze talenten hebben affiniteit met de rol van vrouwen in conflictgebieden, willen leren informatie op dit gebied te vertalen naar een verhaal en hebben altijd al een publieksactie willen opzetten. In een reeks van zes bijeenkomsten komen verschillende aspecten terug. Wat zijn de trends rondom vrouwen, vrede en veiligheid? Hoe vertaal je deze informatie naar een verhaal voor een breed publiek? Hoe gebruik je onderzoeks-data om je verhaal te vertellen? Hoe formuleer je een heldere boodschap voor je campagne? Verschillende professionals op het gebied van storytelling, experts uit de ontwikkelingssector en ervaren campagnevoerders zullen in workshops en colleges hun kennis en (campaigning)vaardigheden delen. Na de bijeenkomsten volgt een campagnemaand waarin de publieksacties worden gelanceerd.

Interesse? Stuur uiterlijk 14 juni 23:59 een korte motivatiebrief en CV naar elleke[@]lokaalmondiaal.net, ter attentie van Elleke van Uhm. Voor meer informatie over de Masterclass Storytelling bezoek onze website. Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plekken!

De Masterclass Storytelling wordt in samenwerking met Oxfam Novib georganiseerd.

Reacties