Pim de Kuijer: gedreven lobbyist en columnist

18-07-2014 Bron: OneWorld
Met grote verslagenheid hebben wij vernomen dat OneWorld columnist Pim de Kuijer (32) is omgekomen bij de vliegramp in Oekraïne.
in memoriam – 

Pim was de eerste mannelijke columnist die het aandurfde om voor OneWorld Love over liefde, seks en relaties te schrijven. We raakten dit voorjaar aan de praat bij een boekpresentatie van een wederzijdse kennis. Het was meteen duidelijk dat Pim de persoon was die we zochten. Open, vrolijk, energiek en bevlogen. Hij kon de brug slaan tussen de  ver-van-ons-bed-lijkende aidsproblematiek en het Nederlandse publiek.

A real global citizen

'An enthusiastic writer and political activist and 'most of all loved by many'', schreef bevriende journalist Nabeelah Shabbir ter nagedachtenis aan Pim de Kuijer in The Guardian.

'Dit is geen pleidooi voor minder seks', schreef Pim in zijn eerste column voor OneWorld. 'Het is juist een pleidooi vóór vrije seks.' Het typeert zijn missie: het recht op vrije keuze en goede, toegankelijke gezondheidszorg voor iedereen, ongeacht de geaardheid of positie in de samenleving. In de woorden van Pim: 'Het gaat erom dat het individu een eigen vrije keuze kan maken, zonder zich gedwongen te voelen door druk van overheid, religie, of peer pressure.' 

Als lobbyist voor Stop Aids Now!, het Aids Fonds en SOA Aids Nederland kwam Pim op voor groepen mensen die normaal niet gehoord worden. Ook in zijn columns voor OneWorld gaf hij deze mensen een stem. Hij koppelde daarbij actuele thema’s aan een enorme dossierkennis, voorzien van een persoonlijke touch. 

Pim was nog maar net begonnen als columnist voor OneWorld. We hadden graag nog veel meer mooie verhalen en inzichten van Pim willen delen met onze lezers. Het mocht niet zo zijn. 

Wij wensen Pims familie, vrienden en collega’s veel sterkte met het dragen van dit grote verlies. 

Lees hier zijn meest recente column. 

Lonneke van Genugten

Hoofdredacteur OneWorld. Leest en schrijft het liefst over Congo, Rwanda en...

Lees meer van deze auteur >

Reacties