Hockeyen voor Kenia

24-03-2014
Door: OneWorld Redactie
Bron: achterhoeknieuwswinterswijk
“Ik heb gehockeyd op het hockeyveld, baantjes getrokken in het zwembad en ook gemountenbiked in het bos. We hebben ook nog een quiz gedaan. Die ging over sport en muziek.” In totaal heeft ze vier euro opgehaald. “Mijn ouders hebben mij gesponsord,” vertelt de zestienjarige Maaike Storcelers. Ze deed met haar school mee met NL doet. Het geld dat de leerlingen inzamelden, gaat naar Kenia.
sponsoring – 

De leerlingen van het Christelijk college Schaersvoorde in Winterswijk hebben €2457 op gehaald voor het water- en sanitatieproject van AMREF Flying Doctors. De school heeft het bedrag niet alleen opgehaald. Serviceorganisatie Rotary Winterswijk en Aqua for All hebben het bedrag tot €4500 gebracht.

Flying Doctors gaat in de Keniaanse provincie Kajiado waterbronnen aanleggen en vernieuwen. Ook worden er vrijwilligers getraind zodat zij hun dorpsgenoten iets kunnen bijbrengen over gezondheid, hygiëne en milieu. Gerrienke Wensink (team-en locatieleider) is erg tevreden met het opgehaalde geld. Ze noemt het een ‘geweldig bedrag’.

De vrijwilligersdag NLdoet, die georganiseerd wordt door het Oranje Fonds,  bracht Rotary en de school tot een samenwerking.  Allebei vonden ze het belangrijk dat ze geld ophalen voor een project waar water een belangrijke rol speelt. Marieke Frank van Rotary Winterswijk: “We wilden water weer onder de aandacht brengen omdat schoon en veilig water niet voor iedereen vanzelfsprekend is.”

Voordat de leerlingen van Schaersvoorde geld op gingen halen kregen ze gastlessen van Rotary Winterswijk. Op die manier snapten de leerlingen het belang van schoon en gezond drinkwater. Sommige leerlingen gingen sporten,  anderen hebben de bewoners van het verpleeghuis Pronsweide vermaakt. Ze hebben onder andere geschilderd en onderhoudswerk verricht.

Meer informatie over deze actie vind je hier.
Bron foto: cc Flickr/C.Schubert

Reacties