Love

Actueel – ''Het enige wat wij nu willen is de wereldleiders vragen om de overgebleven meisjes terug te halen."
Kevin Heller
Interview – Kevin Heller is uitgesproken feminist in een machocultuur. Hij is beveiliger, geeft lessen zelfverdediging aan vrouwen en staat op tegen seksisme.
Achtergrond – Terwijl katoen wereldwijd bekend staat als cash crop, en ‘het witte goud’, houdt het gewas in Tadzjikistan nauw verband met armoede op het platteland.
Achtergrond – Het publieke domein is een mannenterrein, en voor vrouwen is het er niet altijd veilig. De vrouwen van Why Loiter weigeren zich daarbij neer te leggen
HeForShe Campagne
Actueel – Asscher, Klaver, Pechtold en Roemer doen beloftes over vrouwenrechten voor de HeForShe campagne.
Actueel – 'Gendergelijkheid is belangrijk, maar is niet de enige uitsluiting. We zijn ook tegen discriminatie vanwege geloofsovertuiging, leeftijd, afkomst'
Blog – Met vrouwencondooms in haar rolkoffertje reist de president van de Female Health Company in sneltreinvaart, op hoge hakken, de wereld over.
Interview – Vandaag start de campagne #BeBoldForChange om aandacht te vragen voor hygiëne-issues wereldwijd, en menstruatietaboes te doorbreken.
 Zes vrouwen lopen naar het gemeentehuis van New York om te protesteren tegen politiegeweld dat tijdens de stakingen van 1909 plaatsvindt
Data – Mannen en vrouwen zijn nog altijd niet elkaars gelijken en dat moet volgens de VN veranderen. Hoe gaat het internationaal met gendergelijkheid?
Van ’t web – Sudanese journalist wordt beschuldigd van afvalligheid van haar geloof. Daar staat de doodstraf op in het Oost-Afrikaanse land.
Mannen emancipatie Emancipator
Achtergrond – Mannen moeten ook strijden voor gelijkwaardigheid, vinden Simone Tijdink en Jop de Vrieze
Actueel – Minister Lilianne Ploumen haalde met haar fonds She Decides al 181 miljoen euro op voor familieplanning en anticonceptie.
Verslag – Bij welke politieke partij moet je zijn als seksuele vrijheid en rechten je aan het hart gaan?
50 Shades darker
Blog – Fifty Shades Darker heeft meer overeenkomsten met het leven van Esra Dede dan je zou denken.
Kathryn Bigelow wint Oscar
Achtergrond – Vrouwen en Oscars, geen voor de handliggende combinatie. Zeven jaar geleden won de eerste vrouw het beeldje als regisseur. Voor camerawerk nog nooit.
Verslag – Mannelijkheid blijkt een heikel discussiepunt tijdens het evenement 'Echte Mannen' in De Balie in Amsterdam.
Blog – Meer vrouwen in de Tweede Kamer? Kies niet uit principe de eerste vrouw op de lijst, schrijft Santi van den Toorn.
Blog – “Ik heb het gevoel dat jij meer voelt voor mij dan ik voor jou. Dat is niet eerlijk”.
Blog – Vrouwenbesnijdenis is ook een mannenzaak, beseft verhalenverteller Babah Tarawally tijdens een trip in Kenia.
#Ploumen4Women
Actueel – President Trump reintroduceerde direct de Gag Rule. Minister Ploumen reageerde direct met een internationaal fonds met de naam SHE DECIDES.
girls at dhabas
In Pakistan is een nieuwe ludieke vrouwenbeweging opgestaan. Het wapen: selfies, tweets en Facebookberichten.
Actueel – De Global Gag Rule van president Trump heeft vergaande gevolgen voor ngo's die zich op welke manier dan ook bezig houden met abortus.
Verslag – Youth Ambassador Sanne Thijssen doet verslag van haar reis naar Kenia waar ze kennis maakt met een alternatief ritueel op meisjesbesnijdenis
Verslag – Youth Ambassador Sanne Thijssen doet verslag van haar reis naar Kenia waar ze kennis maakt met een alternatief ritueel op meisjesbesnijdenis
Eerwraak
Column – Als maatschappelijk werker had ik vaak met de daders van eergerelateerd geweld te maken. Het verhaal van Hassan maakte een diepe indruk op mij.
Abonneren op