Love

Van ’t web – Gynaecoloog en vrouwenactivist Gildo Byamungu is vorige week in Congo vermoord.
Boerka
Interview – 'De jonge vrouw' uit het boek Kant en het Rode Jurkje voert een innerlijke strijd voor vrijheid. OneWorld sprak met schrijfster Lamia Berrada-Berca.
Reportage – Maarten Dallinga bezocht een vmbo-klas terwijl die de Homonologen keek; een reizende voorstelling over diversiteit.
Achtergrond – Van deze vrouwen krijgt Erdoğan zondag ‘nee’ op het rekest.
Beeld naakte vrouw
Van ’t web – Vagina's heb je in alle soorten en maten. Dus waarom zou je ze niet in een museum hangen?
Actueel – Een online actie om talkshowtafels en debatpodia diverser te maken.
draagmoederschap
Onderzoek – Op onderzoek in de woelige wereld van verhuurbare baarmoeders.
Interview – OneWorld sprak met de IJslandse Áslaug Einarsdóttir van de Girls Rock Camp Alliance.
Interview – OneWorld sprak met de IJslandse Áslaug Einarsdóttir van de Girls Rock Camp Alliance.
Actueel – Na het geweldsincident in Arnhem roept Barbara Barend iedereen - homo, bi of hetero - op om deze hele week #handinhand te lopen
Actueel – ''Het enige wat wij nu willen is de wereldleiders vragen om de overgebleven meisjes terug te halen."
Kevin Heller
Interview – Kevin Heller is uitgesproken feminist in een machocultuur. Hij is beveiliger, geeft lessen zelfverdediging aan vrouwen en staat op tegen seksisme.
Achtergrond – Terwijl katoen wereldwijd bekend staat als cash crop, en ‘het witte goud’, houdt het gewas in Tadzjikistan nauw verband met armoede op het platteland.
Achtergrond – Het publieke domein is een mannenterrein, en voor vrouwen is het er niet altijd veilig. De vrouwen van Why Loiter weigeren zich daarbij neer te leggen
HeForShe Campagne
Actueel – Asscher, Klaver, Pechtold en Roemer doen beloftes over vrouwenrechten voor de HeForShe campagne.
Actueel – 'Gendergelijkheid is belangrijk, maar is niet de enige uitsluiting. We zijn ook tegen discriminatie vanwege geloofsovertuiging, leeftijd, afkomst'
Blog – Met vrouwencondooms in haar rolkoffertje reist de president van de Female Health Company in sneltreinvaart, op hoge hakken, de wereld over.
Interview – Vandaag start de campagne #BeBoldForChange om aandacht te vragen voor hygiëne-issues wereldwijd, en menstruatietaboes te doorbreken.
 Zes vrouwen lopen naar het gemeentehuis van New York om te protesteren tegen politiegeweld dat tijdens de stakingen van 1909 plaatsvindt
Data – Mannen en vrouwen zijn nog altijd niet elkaars gelijken en dat moet volgens de VN veranderen. Hoe gaat het internationaal met gendergelijkheid?
Van ’t web – Sudanese journalist wordt beschuldigd van afvalligheid van haar geloof. Daar staat de doodstraf op in het Oost-Afrikaanse land.
Mannen emancipatie Emancipator
Achtergrond – Mannen moeten ook strijden voor gelijkwaardigheid, vinden Simone Tijdink en Jop de Vrieze
Actueel – Minister Lilianne Ploumen haalde met haar fonds She Decides al 181 miljoen euro op voor familieplanning en anticonceptie.
Verslag – Bij welke politieke partij moet je zijn als seksuele vrijheid en rechten je aan het hart gaan?
50 Shades darker
Blog – Fifty Shades Darker heeft meer overeenkomsten met het leven van Esra Dede dan je zou denken.
Kathryn Bigelow wint Oscar
Achtergrond – Vrouwen en Oscars, geen voor de handliggende combinatie. Zeven jaar geleden won de eerste vrouw het beeldje als regisseur. Voor camerawerk nog nooit.
Abonneren op