Love

Actueel – Pakistan geeft genderneutrale paspoorten uit en krijgt een speciale wet, gericht op de bescherming van de rechten van transgenders.
Kami als Fashion Model
De transseksueel Kami Sid heeft al heel wat barrieres doorbroken in het patriarchaat Pakistan. Ze is niet alleen het eerste transfashion model, de eerste transactrice, maar tevens de eerste transvrouw die met haar vriend in Amsterdam wil trouwen. In haar gemeenschap is ze een groot voorbeeld. Haar transvrienden volgen haar graag.
Boerka
Interview – 'De jonge vrouw' uit het boek Kant en het Rode Jurkje voert een innerlijke strijd voor vrijheid. OneWorld sprak met schrijfster Lamia Berrada-Berca.
Nieuws – Gebrek aan collectieve actie en data vormt de grootste hindernis bij het uitroeien van kindermisbruik, blijkt uit het rapport Offenders on the Move.
Reportage – In verschillende Turkse steden demonstreren vrouwen tegen toenemende intimidatie in het publieke leven op hun kledingstijl.
Actueel – Hoe zit het met acceptatie van transgender soldaten in het Nederlandse leger?
mounir samuel
Column – Toen Mounir Samuel in de IKEA gay.nl wilde openen, gaf het netwerk aan dat de website door het meubelconcern was geblokkeerd.
Quiz – Ben jij ook zo in de war door de nieuwe campagne van SIRE? OneWorld helpt je met deze quiz!
Interview – Babah Tarawally interviewde een van de grote diva's van Afrika. 'Mede door Sangaré’s songs werd ik feminist:'
Van ’t web – Sinds kort kunnen vrouwelijke medewerkers van twee bedrijven in India menstruatieverlof krijgen.
Two men and a baby
Actueel – Goed initiatief van ING, zo'n papamaand om je baby beter te leren kennen. Maar hoe zit het met koppels zonder een mannelijke ouder?
Actueel – El Salvador is een van de acht landen in de wereld die abortus verbieden, nergens zijn de straffen zo draconisch als in El Salvador.
Nederland - Belgie
Opinie – Is vrouwenvoetbal een ondergeschoven kindje? Wel als we het op die manier blijven behandelen.
Minister Ploumen tijdens een She Decides bezoek aan Kenia
She Decides
Interview – Hoe staat het nu met She Decides? We vroegen het minister Ploumen.
Achtergrond – Tien jaar terug kregen homoseksuelen en transgenders dezelfde grondrechten in Nepal. Hans Wetzels vroeg activisten hoe het nu voor LHBT's in Nepal is.
India
Achtergrond – Als je rundvlees eet word je gedood, als je een vrouw verkracht kom je er ongestraft mee weg. Zouden vrouwen veiliger zijn als ze een koe waren?
Een maand geleden verdween Ravita, een 16-jarige hindoe bruid. Is ze ontvoerd? Of houdt ze werkelijk van haar man?
Foto: Ruby Cup
Blog – Esra Dede stapt over op de menstruatiecup.
Actueel – In Colombia zijn drie mannen met elkaar getrouwd. Kan dit ook in Nederland?
LGBT
Actueel – In Zimbabwe is homoseksualiteit strafbaar. Harde realiteit LGBTQ-gemeenschap. Maar ondergronds wordt gewerkt aan emancipatie en decriminalisering.
Achtergrond – Gebrek aan landrechten voor vrouwen zorgt voor de ondermijning van vrouwenemancipatie in veel landen.
Marianne Vos
Actueel – Tom Dumoulin wordt in de media massaal 'de eerste Nederlander die de Giro wint' genoemd. Twitter reageert: #iseenvrouwgeennederlander?
Zoenende moslima's
Actueel – De campagne voor vrije partnerkeuze in Rotterdam opent een discussie, maar slaat volgens sommigen de plank volledig mis.
Interview – Een interview met de Pakistaanse feminist en mensenrechtenactivist Zehra Khan die zich inzet voor de 'home based workers' in Pakistan.
Actueel – "Het is heel belangrijk om vrouwen een krachtige plek in de maatschappij te geven," aldus Isaura Nyusi.
Abonneren op