Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De Braziliaanse overheid probeert jonge mensen via datingapp Tinder te wijzen op de gevaren van onbeschermde seks. De campagne is specifiek gericht tegen de verspreiding van hiv, aldus Nu.nl

Het Ministerie van Volksgezondheid in Brazilie maakt nepprofielen aan en laat personen met een smartphone rondlopen in uitgaansgelegenheden. Op die vijf nepprofielen werd wel tweeduizend keer gereageerd.

Op zoek naar mannen of vrouwen voor seks, het liefst zonder condoom

Zo had het profiel van de 25-jarige Alana als omschrijving: “Op zoek naar mannen of vrouwen voor seks, het liefst zonder condoom”. Als vervolgens iemand aangaf dit nepprofiel leuk te vinden, verscheen er de melding: “Pas op, het is lastig om te weten wie een drager van het aidsvirus is. Vermaak je, maar let goed op jezelf. Dit is een campagne van het Ministerie van Volksgezondheid”.

Carnaval
Vrijdag begint het carnval in Brazilië. Volgens het Ministerie een logische periode om nu de campagne te starten omdat dit ‘een periode van risicovol seksueel gedrag’ is.
De meeste Brazilianen reageren positief op de actie. Tinder zelf is er echter niet blij mee. Het bedrijf liet weten de profielen te verwijderen omdat het in strijd is met hun voorwaarden.

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief