Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. De vrijwilligers namen op het moment dat ze werden aangevallen deel aan een spoedoverleg in Gambo, in het zuidoosten van de CAR. Het Rode Kruis meldt geschokt te zijn door de aanval en betreurt de dood van haar medewerkers. Dit is de derde keer dit jaar dat medewerkers van het Rode Kruis om het leven zijn gebracht tijdens een dergelijke incident, meldt de organisatie.

Geweld hulpinstanties

In een tweet veroordeelt het Rode Kruis het doden van haar medewerkers. ‘Wij zijn geen doelwit’, zo leest de hashtag.

Bron: twitter.com

De president van de Centraal-Afrikaanse tak van het Rode Kruis, Antoine Mbao-Bogo, roept alle partijen op om burgers en humanitaire werkers te respecteren en te sparen. De afgelopen tijd is het geweld in de CAR weer opgelaaid. Aanvallen gericht op hulpverleners verhinderen pogingen van het Rode Kruis en andere organisaties om in het hulp te bieden in de gebieden waar geweld plaatsvindt. Het Rode Kruis roept gewapende groepen op om hulpinstanties hun werk te laten doen, ziekenhuizen niet te betreden en zieken of gewonden toegang te geven tot medische zorg.

Bewuster geworden door dit artikel?

Onze journalistiek is toegankelijk voor iedereen en dat willen we zo houden. Met een kleine bijdrage help jij ons anderen ook bewust te maken. Alvast bedankt!

Ja, ik doe graag een eenmalige donatie!
Hoeveel wil je doneren?
fiona.jpg

Over de auteur

Fiona is redactiestagiair bij Werelddoeners en Masterstudent Filosofie.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief