www.see.org.za - virtuele kijkdoos voor Zuid-Afrika en Nederland

03-10-2002

Is het toeval dat Big Brother uit Nederland komt? Zit het gluren in onze/hun genen?
En vinden wij/zij het lekker om bekeken te worden? Om hen/ons als slachtoffer te tonen? Of als
overwinnaar?

Hoe kijken we naar elkaar?
Wat weten we van elkaar?
Begrijpen we elkaar?
Verstaan we elkaar?

Naar aanleiding van de tentoonstelling 'Familieverhalen uit Zuid-Afrika' (KIT Tropenmuseum) is de website Seeing/Being Seen vernieuwd. Deze 'virtuele kijkdoos' is een initiatief van het Institute for the Advancement of Journalism (Johannesburg) en NiZA in samenwerking met de Cultural Help Desk (Johannesburg).

Familieportretten

Op www.see.org.za volgen Zuidafrikaanse journalisten de verwikkelingen binnen de families die geportretteerd worden in bovengenoemde tentoonstelling. Ook geven familieleden commentaar op de gebeurtenissen in hun land.


In gesprek

De site biedt bovendien een kalender van activiteiten op het gebied van culturele uitwisseling tussen Nederland en Zuid-Afrika.
Ook vindt U op www.see.org.za een Engelstalige online editie van het magazine Zuidelijk Afrika, samengesteld door een gastredactie van Zuidafrikaanse journalisten: "De Kijker Bekeken. Daarnaast: reisverhalen en bespiegelingen over de relatie Nederland - Zuid-Afrika. Vanaf 1 november a.s. gaan journalisten uit beide landen met elkaar in debat in een speciale arena: de Journos Spaza.
De Zuidafrikaanse kunstenaar Clifford Charles ontwierp het gezicht van deze bijzondere site.

Commentaar, suggesties, bijdragen: info@see.org.za

Website www.see.org.za
Institute for the Advancement of Journalism
Institute for the Advancement of Journalism

Reacties