Wedstrijd voor jongeren op BaobabConnections

17-04-2002
Door: OneWorld
Bron: Inzet/Hivos

Het baobabconnections-project biedt een omgeving aan jonge mensen uit Afrika en Nederland om verhalen en ervaringen over globalisering uit te wisselen. Als we willen weten wat globalisering betekent en wat de effecten voor de wereld zullen zijn, dan moeten we elkaar onder de baobabboom ontmoeten en erover praten.
De website bevat een uitgebreide database met informatie over globalisering. Dat is een handig instrument voor iedereen die zijn eigen ideeën over globalisering wil vormgeven en er met anderen over van gedachte wil wisselen. Het baobabconnections-project benut het internet om een wereldwijde dialoog over globalisering op gang te brengen.

Wedstrijd
Om bezoekers meer actief bij de website te betrekken, is er een online wedstrijd bedacht. Actieve jongeren vormen teams en schrijven samen een kort verhaal. Een verhaal over de Earth Summit in Johannesburg, Zuid-Afrika of de Women's World Congress in Kampala, Uganda. In dat verhaal moeten ideeën en meningen over een van de twee evenementen te vinden zijn. Baobabconnections wil de winnende teams naar de evenementen toe laten gaan als reporters voor de website.
Elk team moet met een concreet actieplan voor de dag komen. De vraag aan jou is dus: als je naar de Women's World Congress in Uganda kon gaan, wat zou je daar dan gaan doen en hoe zou je dat doen?

Afrikaans-Nederlandse teams
De wedstrijd staat uitsluitend open voor jongeren uit de volgende landen: Uganda, Ghana, Zuid-Afrika, Kenya en Nederland. Een team moet bestaan een Afrikaans en een Nederlands teamlid.

Het baobabconnections-project is een initiatief van Inzet. Dat is een onafhankelijke Nederlandse organisatie die streeft naar een eerlijker welvaartsverdeling tussen Noord en Zuid en arm en rijk. Hivos biedt ondersteuning aan dit online-initiatief.

Inzet
Baobabconnections
Baobabconnections

Reacties