VBDO: 'Behoud de Groenregeling'

29-10-2002
Door: OneWorld
Bron: VBDO

'Ik krijg sterk de indruk dat er een kamermeerderheid is voor het behoud van de groenregeling. Vooral als er een andere, acceptabele dekking gevonden kan worden. Ik heb vernomen dat die dekking er inderdaad is.' Aldus Piet Sprengers, directeur van de VBDO.

Onzekerheid over behoud
Het wachten is nu of die kamermeerderheid de moed heeft akkoord te gaan met deze verschuiving. 'Het lijkt daarmee een beklonken zaak maar in de huidige situatie is er buitengewoon veel onzekerheid over het verloop van de uiteindelijke besluitvorming. Het zal met name op het lef van één van de oud-regeringsfracties aankomen.'

Sprengers verwacht dan ook een spannende begrotingsbehandeling.

15.000 handtekeningen
De VBDO is onmiddellijk na het bekend worden van de kabinetsmaatregel om de Groenregeling aan te pakken een handtekeningenactie gestart voor het behoud van de Groenregeling.

Binnen twee maanden zijn ruim 15.000 handtekeningen opgehaald.Het grootste gedeelte nog gewoon ouderwets via antwoordkaarten.

Volgens Sprengers is dat minstens vergelijkbaar met het succes van de FNV actie voor het behoud van de spaarloonregeling.

'Onze doelgroep is veel kleiner. Dat we toch zoveel handtekeningen hebben opgehaald wijst dan ook op een grote respons en een groot maatschappelijk draagvlak voor het behoud van de Groenregeling. Vergeet ook niet dat bijna 30 maatschappelijke organisaties de VBDO actie hebben ondersteund waaronder het WNF, Greenpeace, FNV, CNV, Dierenbescherming, Ontwikkelingsorganisaties, de Biologische boeren etc.'

website van VBDO

Reacties