Tentoonstelling “Een ander licht”

03-10-2007

Deze kunstlijn doen KZOD (kunst zij ons doel), Mondiaal Centrum Haarlem en Stedenband Haarlem-Mutare mee met de kunstlijn 2007 in het kader van het thema Een ander licht.

 

We kiezen voor dit thema we verwijzen naar multiculturele elementen in de Haarlemse samenleving. Tevens sluiten we hierbij aan bij de Marokkoweeek die van 10 tot 18 november in Haarlem wordt gehouden.

 

Het project Een ander licht behelst een kruisbestuiving tussen autochtone Nederlandse, Noord Afrikaanse en Zuid/Oostafrikaanse kunst die allen een relatie hebben met Haarlem. Kunst als statement ter versterking van de multiculturele samenleving. Een deel van het project permanent te zien is in de  Damast en Spaarnoogstraat. Achttien Mutarese kunstenaars hebben in samenwerking met de projectkunstenaar voor Haarlem Oost, Marjolijn Boterenbrood veertig beelden in de openbare ruimte gemaakt voor deze woonbuurt.

 

Kunstlijn 2007

Kunstenaars van KZOD reageren op het werk van Mutarese kunstenaars en twee deelnemende Marokkaanse kunstenaars Nordien Saiaj en Mustafa Kharkhach. Drie verschillende culturen exposeren in zowel Mondiaal Centrum Haarlem als in de Waag. Vanuit KZOD doen hier aan mee Leo van Velzen, Anne Jung, Coby Kluitman, Marjan van Berkel, Jacintha Reijnders, Joke Braam en Barbara Schröder

 

Uitvoering.

De Waag, Spaarne 30

De opening is op 21 oktober om 16.00 uur. De opening wordt verricht door Javier López Pinón, muziektheaterregisseur met speciale banden in west en zuid Afrika. De tentoonstelling in de Waag duurt van 18 oktober tot 11 november.

Mondiaal Centrum Haarlem, Lange Herenvest 122

:De expositie in het Mondiaal Centrum duurt van 3 nov tot 27 januari De opening is op 3 nov van 17.30 (inloop) tot 20.00 uur. De tentoonstelling wordt geopend door Fons Geerlings, galeriehouder en afrikaandeskundige. Half januari is een extra activiteit ingecalculeerd, Afrikaanse muziek, debat of een lezing..

Beeldentuin Spaarnoog

De beelden in Damast en Spaarnoogstraat staan er permanent. Tijdens de kunstlijn zullen we met een busje tussen Vishal, de Waag, Damaststraat en Mondiaal Centrum Haarlem pendelen. In de Damast en Spaarnoogstraat zal tijdens het Kunstlijnweekend een kinderspeurtocht worden georganiseerd.

Deze tentoonstellingen zijn mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van de NCDO.

www.mondiaalcentrumhaarlem.nl

www.haarlem-mutare.nl

www.kzod.nl

www.kunstlijn.org

www.smoh.nl

www.ncdo.nl

Reacties