Studenten Windesheim ontvangen Actie van het Jaar-oorkonde

25-01-2007
Door: OneWorld
Bron: Oneworld

Mark en Martijn Hosmar, Fedde en Wybo Kuperus, Michiel van der Linde, Rudi Verwer,  Mathijs Knipscheer, Marcel Bos, en als enige vrouw Tanja Resink kregen de oorkonde in het Amersfoortse kantoor van Nabuur.com uit handen van Peter van Lier, directeur van OneWorld.

 

Van Lier roemde de studenten om de kwaliteit van het project en hun niet aflatend enthousiasme zelf de handen uit de mouwen te steken. Daarbij wees hij erop dat ze ook uitstekend kunnen netwerken. Niet alleen omdat ze twaalfduizend euro hadden ingezameld voor hun project maar ook omdat ze zoveel mensen geprikkeld hadden een stem op hun actie uit te brengen. De studentenactie verwierf 35 procent van de stemmen.

 

Gezondheidskliniek

De studenten waren via de website Nabuur.com in contact gekomen met een dorp in Zambia dat verlegen zat om een ontwerp voor hun gezondheidskliniek. Na het ontwerp zijn de studenten afgelopen zomer afgereisd naar de Zambiaanse gemeenschap Ukwimi.

Tijdens de officiële uitreiking van de prijs lieten de studenten met foto's zien hoe zij samen met de bewoners van Ukwimi in zes weken tijd de kliniek hebben opgebouwd, van een kaal stuk grond naar een kliniek die aan de buitenkant half af was. Een maand later, toen de studenten allang weer thuis waren, ontbrak alleen het dak nog.

De gelukkige winnaars 320Leerprojecten

De Hogeschool Windesheim wil deze zomer een nieuwe groep studenten sturen voor een tweede gedeelte van de kliniek. Volgende jaar volgt dan het laatste deel.

Door deze intensieve samenwerking ontstaat er een hechte band tussen Ukwimi, de lokale vertegenwoordiger van Nabuur.com in Zambia, en de Hogeschool Windesheim, die voor dit soort leerprojecten voor de studenten de speciale stichting EducAid heeft opgericht.

Een deel van de studenten die de Actie van het Jaar wonnen, willen graag ook zelf weer terug naar Ukwimi.

 

 

Lees ook: Gezondheidskliniek van studenten verkozen tot Actie van het Jaar 2006

Beluister interview op RTV Oost (klik in kalender op 4 januari 2007)

Nabuur.com

Reacties