Studensponsoring voor Oeganda

25-03-2006

Onze visie: Toegang tot hoger onderwijs is van groot belang!

In Nederland is het vanzelfsprekend dat jongeren na het voortgezet onderwijs kunnen doorstuderen aan een hogeschool of universiteit. Veel jongeren in Oeganda hebben deze kansen niet. Hun ouders kunnen een vervolgopleiding vaak niet betalen. Hierdoor gebeurt het dat Oegandese jongeren met uitstekende leercapaciteiten toch niet verder kunnen studeren na afronding van de middelbare school. En dat terwijl een goede beroepsopleiding zo belangrijk is om bij te kunnen dragen aan de sociale en economische opbouw van Oeganda. Want hoe zou Nederland eruitzien zonder goede bestuurders, bedrijfskundigen, economen, juristen en docenten?

 

Onze missie: Oegandese studenten financieel ondersteunen

Stichting EduCare wil een studie in het hoger onderwijs graag mogelijk maken voor deze jongeren. En u kunt ons daarbij helpen! Wij zoeken sponsors (organisaties, bedrijven of particulieren) die financieel willen bijdragen om onze missie te volbrengen. U kunt een student al sponsoren voor € 800 per jaar; dit is nog geen € 3 per dag!

 

Over Stichting EduCare

Stichting EduCare richt zich op het verminderen van onderwijs- en welzijnsachterstanden bij lerenden als gevolg van sociale, economische en culturele omstandigheden. Hiermee wil zij bijdragen aan gelijke onderwijs- en welzijnskansen. Stichting EduCare werkt hieraan zowel in Nederland als daarbuiten, onder doelgroepen die in een achterstandspositie verkeren.

 

Voor het project Studentsponsoring voor Oeganda werkt Stichting EduCare nauw samen met de Oegandese organisatie Africa Renewal Ministries.

Aanmelden / meer informatie via website:

www.sponsorsvooroeganda.nl of www.stichtingeducare.nl  

 

Wilt u zelf kiezen welke jongere u wilt sponsoren? Lees dan het verhaal van de jongeren die op dit moment wachten op een sponsor op de website.

Reacties