Stop de doodstraf in China!

14-04-2008

Nie Shubin, een jonge boer uit Shijiazhuang, werd in 1995 geëxecuteerd voor de verkrachting en moord van een vrouw. In 2005 bekende een ander de misdrijven. De rechterlijke macht gaf toe een fout te hebben gemaakt en raadde de familieleden aan de autoriteiten om compensatie te vragen. Die hebben zij nog niet gekregen.
De 24-jarige Wu Zhenjiang uit Kuitun werd in 2005 geëxecuteerd. Hij was veroordeeld voor het doden van een man tijdens een handgemeen bij het internetcafé waar hij werkte. Na zijn executie kregen zijn ouders Wu's lichaam niet te zien. Zijn moeder vreest dat zijn organen zonder toestemming voor transplantatie zijn gebruikt. De autoriteiten geven haar daarover geen informatie. Teken snel de petitie!

Kom nu in actie en roep de regering van China op om statistieken over doodstraffen en executies, die nu staatsgeheim zijn, openbaar te maken en families en advocaten toegang te verlenen tot de terdoodveroordeelde zelf en tot informatie over de zaak. Bovendien wijst u erop dat alleen afschaffing van de doodstraf onrecht als dat van Nie Shubin en Wu Zhenjiang in de toekomst kan voorkomen.  Teken snel de petitie!

http://www.amnesty.nl/in_actie_petitie/28718

Reacties