Stichting Uitwisseling & Agriterra presenteren internationaal afstudeerprogramma

11-03-2003
Door: Agriterra
Bron: Agriterra

Het internationaal afstudeerprogramma wil de vraag naar expertise vanuit de plattelandsledenorganisaties linken met de interesse van veel studenten om hun afstudeeropdracht in een ontwikkelingsland te realiseren. Stichting Uitwisseling en Agriterra willen het hbo en universitair onderwijs meer betrekken bij agrarische ontwikkelingssamenwerking en de ondersteuning van plattelandsledenorganisaties in ontwikkelingslanden. De onderwerpen van de afstudeeropdrachten kunnen heel divers zijn, variërend van een haalbaarheidstudie, het maken van een businessplan, onderzoek naar teelttechnische problemen of knelpunten bij de opslag of verwerking van producten.

Unieke combinatie
Dit initiatief combineert de vraag naar afstudeeropdrachten vanuit de onderwijsinstellingen met de ervaring in stagebemiddeling van Stichting Uitwisseling en de kennis van plattelandsleden organisaties van Agriterra. De afstudeeropdrachten worden door de stagecoördinatoren van de instellingen aan de studenten aangeboden. De studenten doen via dit programma werkervaring op binnen een groeisector van ontwikkelingssamenwerking, zijn verzekerd van een goed stageadres en krijgen een goede voorbereiding, begeleiding en nazorg.Ook zijn de opdrachten ingebed in bestaande samenwerkingsrelaties tussen plattelandsleden organisaties in Nederland en een ontwikkelingsland.
De best uitgevoerde stageopdrachten (inclusief rapportage) worden beloond met een bonus. Afhankelijk van de kwaliteit van het geleverde resultaat krijgen de studenten 0-50-100% van hun ticket vergoed. Er zijn opdrachten voorzien in Afrika, Azië, Latijns Amerika en Oost Europa.
Ook interessant voor afgestudeerden
Het programma is overigens ook toegankelijk voor jongeren die al zijn afgestudeerd. Voorwaarde is wel dat zij bedrijfsopvolger in de land- en tuinbouw zijn en vanuit die situatie ervaring in een ontwikkelingsland willen opdoen voordat zij definitief gaan werken op het bedrijf.

Reacties