Start theatertournee Women of Dzonga

21-11-2006

Drie generaties

Op energieke wijze stellen de drie generaties artiesten tijdloze thema's aan de orde als het sociale leven, morele verantwoordelijkheid en het opgroeien in het Zuid-Afrika van vroeger en nu. Met indrukwekkende zang, swingende bewegingen en ritmes laten ze het publiek genieten van de authentieke klanken van Zuid-Afrika. Een diep luid brullend geluid wordt in contrast gebracht met fraaie doortastende harmonieën. Met hun meeslepende show boordevol passie en opzwepende ritmes zorgt de vrouwenformatie voor een waar feest dat uitmondt in een grande finale. In deze spetterende finale komen alle generaties met de daarbij behorende eigen speciale muziek- en dansstijlen samen.

 

The Cultural Development Trust

De drijvende kracht achter Women of Dzonga is The Cultural Development Trust,  de Zuid-Afrikaanse partnerorganisatie van Mundial Productions. Deze non-gouvermentele organisatie biedt Zuid-Afrikaanse kunstenaars en muzikanten de mogelijkheid zich artistiek te ontwikkelen. De aangesloten groepen krijgen ook trainingen in marketing en management. Op deze manier wordt er gezorgd dat de leefomstandigheden van Zuid-Afrikaanse artiesten sterk verbetert. Women of Dzonga is een swingend en veelzijdig voorbeeld van het gedachtegoed van The Cultural Development Trust.

 

De kracht van cultuur

Vanuit de visie dat cultuur bijdraagt aan ontwikkeling organiseert Mundial Productions tournees van internationale wereldmuziekartiesten. Wereldmuzikanten, dans- en theatergroepen en acrobaten bezoeken de Nederlandse en Belgische podia, festivals en scholen. Deze artiesten zijn in artistiek opzicht van grote klasse. Keer op keer zetten zij een schitterend optreden neer. Een groot deel van deze artiesten komt uit ontwikkelingslanden. Achter hen schuilt een verhaal van hoop en kracht.

 

Cultuur als motor

In veel gevallen zijn muziek-, dans- of theatergroepen echte ambassadeurs van werkgelegenheid- of scholingsprojecten in hun dorp, stad of streek. Hun optredens in Nederland hebben een grote impact op deze projecten. Ze zorgen voor financiële steun, versterking en uitbreiding van het project in het land van herkomst. Cultuur overbrugt grenzen, verbreedt de horizon en levert een bijdrage aan het realiseren van de Millennium Development Goals in 2015. Met muziek en dans als universele taal.

http://www.mundialconcerts.nl

Reacties