SNV Conferentie lokale capaciteit en de Millenniumdoelen

05-08-2005

Aan de internationale conferentie doen ruim 160 deelnemers mee uit zowel het Noorden als het Zuiden , variërend van lokale organisaties uit Afrika, Azië en Latijns Amerika tot ministers en politici uit binnen- en buitenland. Sprekers zijn o.a. mevrouw Van Ardenne (minister voor Ontwikkelingssamenwerking), professor Jeffrey Sachs (VN Millennium Project), President Mkapa van Tanzania, Kemal Dervis (hoofd UNDP), Robert Bissio (Social Watch) en Hellen Wangusa (Millennium Campaign).

 

De conferentie vindt bewust plaats ná de VN-top over de millenniumdoelen die eerder in september plaats zal vinden. De resultaten van de top zullen tijdens de conferentie worden omgezet in concrete aanbevelingen voor de specifieke lokale situaties van ontwikkelingslanden. De aanbevelingen zijn grotendeels gebaseerd op eerder dit jaar gehouden regionale conferenties van SNV in Latijns Amerika, Afrika en Azië.

 

Voor meer informatie over de regionale en de internationale conferenties, surf naar www.snvworld.org/mdg of stuur een e-mail naar: snvconference@snvworld.org.

www.snvworld.org/mdg

Reacties