SIXDE6REES Netwerkdag in Amsterdam

04-05-2006

De Netwerkdag vond plaats op 27 april 2006 in het Tropenmuseum te Amsterdam, waar meer dan 300 deelnemers van bedrijven en NGO's met elkaar "netwerkten" over hun respectievelijke doel en missie. Één van de sprekers op het seminar over netwerken in de toekomst was de futuroloog Paul Ostendorf. Het seminar werd voorgezeten door Sander de Kramer; hoofdredacteur van de Rotterdamse Straatkrant. Voor SIVA4KIDS was het met name interessant om als relatief nieuw lid van de OneWorld Foundation alle verschillende NGO's te leren kennen en om samenwerking te stimuleren en ervaringen te delen met de andere ontwikkelingsorganisaties.

U.K. Sivanathan, directeur en oprichter van SIVA4KIDS.org, was persoonlijk aanwezig om te netwerken en om de jonge, succesvolle en gemotiveerde NGO SIVA4KIDS.org te introduceren aan partnerorganisaties en ook aan de directeur van OneWorld.nl, Peter van Lier, door hem ansichtkaarten van de SIVA4KIDS Foundation als relatiegeschenk aan te bieden. Hij bedankte Peter van Lier eveneens voor de geweldige mogelijkheid voor een relatief nieuwe NGO als SIVA4KIDS.org om haar netwerk uit te bouwen en vertelde enthousiast over alle succesverhalen van de NGO en de steun die zij ontvangt van bedrijven, organisaties, vrijwilligers en artiesten uit binnen- en buitenland.

Het seminar bood veel mogelijkheden om te leren en te discussiëren over het belang van netwerken en hoe efficiënte resultaten te behalen in de toekomst. Één van de belangrijkste boodschappen van het seminar was dat er zoveel werk te doen is op onze planeet, dat zelfs al verenigen alle NGO's en al hun middelen zich, dan zou dat nog niet genoeg zijn om alle armoede te bestrijden en voldoende ontwikkeling in derde wereld landen te bewerkstelligen. We moeten dus bouwen aan een efficiënt netwerk en samenwerking tussen NGO's, bedrijven, instituties en overheidsinstellingen om een positieve en duurzame bijdrage te leveren aan de toekomst en onze moeder aarde.

Alle foto's van de netwerkdag in Amsterdam zijn te zien op OneWorld.

Foto's door  Bart van Hattum

Vertaald door Karel Nierop

100%help1

Reacties