Pronk krijgt milieuprijs

07-05-2002
Door: OneWorld
Bron: VROM

De Fenestration Award wordt dit jaar voor het eerst toegekend en zal voortaan eens in de twee jaar worden toegekend aan een organisatie of persoon die een prestatie heeft geleverd die van buitengewoon belang is voor de ontwikkeling van economie en samenleving. De Fenestration Award is een initiatief van de Duitse brancheorganisatie van venster en gevelfabrikanten (Verband der Fenster- und Fassadenhersteller).

Minister Pronk zal 25.000 euro schenken aan een onderzoeksproject voor duurzame energie in Afrika. Het onderzoek is gericht op vrouwen. De resultaten worden gepresenteerd tijdens de top in Johannesburg. Het project wordt uitgevoerd door de milieu- en ontwikkelingsorganisatie Environment and Development Action in the Third World. Deze organisatie heeft als belangrijkste doel armoedebestrijding, emancipatie van vrouwen en jongeren en duurzame ontwikkeling.

De andere 25.000 euro wil minister Pronk besteden aan de United World Colleges Youth Action Summit. Deze jongerenconferentie wordt van 19 juli tot 9 augustus in Utrecht georganiseerd. De circa 120 deelnemers zullen met elkaar van gedachten wisselen over de manier waarop zij duurzame ontwikkeling kunnen bevorderen in hun eigen land. Ook zullen ze een declaratie opstellen die in Johannesburg tijdens de World Summit on Sustainable Development gepresenteerd zal worden. Minister Pronk wil het met zijn financiële bijdrage mogelijk maken dat ook jongeren uit ontwikkelingslanden de conferentie kunnen bijwonen.

VROM
VROM artikel

Reacties