OS geeft impuls aan 15de jubileum van Festival Mundial

27-03-2002
Door: OneWorld
Bron: Festival Mundial

'Iedereen bij de les!'

Vanwege het succes van vorig jaar kiest het Ministerie van Buitenlandse Zaken/ Ontwikkelingssamenwerking ervoor zich dit jaar nog nadrukkelijker op Festival Mundial te presenteren. De aanwezigheid van het ministerie springt de bezoeker van Festival Mundial ongetwijfeld in het oog. Met een eigen overdekt podium waar artiesten uit de hele wereld optreden, een opvallende en sfeervolle circustent, een aantrekkelijk plein en sfeervolle terrasjes geeft het ministerie 'acte de présence'. De presentatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken/Ontwikkelingssamenwerking draait om het thema onderwijs, met als kernboodschap 'iedereen bij de les!'. Internationaal is afgesproken dat voor 2015 wereldwijd goed en gratis onderwijs voor iedereen toegankelijk moet zijn. Onderwijs staat hoog op de agenda van minister Herfkens, want investeren in basisonderwijs is één van de beste investeringen om armoede terug te dringen.

Mundial on Tour
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken/Ontwikkelingssamenwerking draagt in grote mate bij aan het Festival Mundial onderdeel 'Mundial on Tour'. Voor dit initiatief komt een reeks muzikale en artistieke collectieven uit alle hoeken van de wereld naar Nederland om langs diverse podia te toeren. In dit kader maken de artiesten voor het eerst kennis met een westers publiek, genereren ze inkomsten en krijgen de gelegenheid om contacten te leggen met andere muzikanten.

De volgende groepen zijn uitgenodigd om naar Nederland te komen: 'Kayda Cultural Troupe' uit Oeganda, het dynamische danscollectief 'Noyam' uit Ghana, de Indonesische kindergroep 'Anak Wayang Indonesia', het muzikantencollectief 'Bamako Experience' en de rappende 'Magic Black Men' beide uit Mali. De rappers hebben in februari jongsleden samen met de populaire Nederlandse band Krezip in de Malinese hoofdstad Bamako opgetreden. In samenwerking met het ministerie heeft Festival Mundial een tv-reportage gemaakt over ontwikkelingssamenwerking en jonge muzikanten in het West-Afrikaanse land. Deze reportage wordt in juni uitgezonden.

Festival Mundial

Reacties