ONDERTITEL DE TIRAN – HIVOS LANCEERT INTERNETACTIE TEGEN CENSUUR

10-08-2011
Door: Hivos

Via Facebook en Twitter roept Hivos mensen op om de actiepagina www.hivos.nl/ondertiteldetiran te bezoeken en mee te doen. De pagina toont drie filmpjes van respectievelijk: de Iraanse president Ahmadinejad, de Libische kolonel Khadaffi en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Il. Het is de bedoeling dat deelnemers hun creativiteit de vrije loop laten en de dictators in de filmpjes zelf ondertitelen.

Satire en spot
Satire en spot zijn bij uitstek een graadmeter voor de mate van vrijheid van expressie. De internetactie Ondertitel de tiran symboliseert het schrille contrast tussen het vrije woord in Nederland en de staatscensuur in landen zoals Syrië en Iran. Hivos wil die censuur doorbreken en steunt activisten die strijden tegen de onderdrukking in hun land.

Ondertitel de tiran loopt vijf weken. Op basis van het aantal 'Likes' op Facebook kunnen deelnemers verschillende prijzen winnen. Daarnaast wordt op 12 september de OndertiteldeTiran-top3 gekozen door een deskundige jury die bestaat uit Stan van Engelen (VPRO Metropolis), Boris van der Ham (D66) en Manuela Monteiro (Hivos). De actie maakt deel uit van de mediacampagne Sterker met een stem. Want een stem is het sterkste wapen tegen onrecht.

www.hivos.nl/ondertiteldetiran

Reacties