Nieuwe publiekssite over mondiale gezondheidszorg

07-10-2003
Door: OneWorld

De website is initiatief van de NCDO en 17 andere organisaties en is een product van OneWorld in samenwerking met YoungWorks en Greenlight Solutions.

KansOpGezondheid.nl is een campagne van 18 organisaties die zich ieder op haar eigen manier bezig houden met aspecten van mondiale gezondheidszorg. De samenwerking heeft tot doel meer zichtbaarheid te geven aan de noodzaak voor een goede gezondheidszorg wereldwijd en de realisering van drie van de acht Millenniumdoelstellingen die aandacht schenken aan gezondheid.

Op KansOpGezondheid.nl kunnen bezoekers kennis maken met de diverse betrokken organisaties en een idee krijgen van hun activiteiten. Een agenda geeft een overzicht van komende gebeurtenissen. De site wordt geregeld ververst met actuele verslagen van evenementen.

De bezoekers kunnen met behulp van de zogeheten survival calculator een gezondheidtest doen. Afgaande op onder meer leeftijd, drink- en sportgedrag kan iemand vaststellen hoe oud hij kan worden in Nederland, Bolivia, Zweden of Cambodja.

Voor de campagne KansOpGezondheid.nl is een apart beeldmerk ontwikkeld dat de individuele organisaties naast hun vertrouwde huisstijl gebruiken. Tevens worden er andere middelen en materiaal ontwikkeld om de aandacht van het publiek te trekken. Alle activiteiten die de individuele organisaties onder de campagne uitvoeren, vallen onder hun verantwoordelijkheid.

KansOpGezondheid.nl

Reacties