MIXT Racism Beat It Festival bestaat 10 jaar !

03-05-2002
Door: OneWorld
Bron: MIXT

Het MIXT Racism Beat It Festival, in 2001 uitgeroepen tot festival van het jaar, werd in 1993 voor het eerst georganiseerd onder de naam Pop Against Racism. Het festival ontstond dat jaar als reactie op de groeiende vreemdelingenhaat en afnemende tolerantie jegens buitenlanders in Nederland. Het overdonderende succes van de eerste editie gaf aanleiding tot een jaarlijkse herhaling van het Racism Beat It Festival. Vrijwel unaniem zijn de 50.000 festivalbezoekers elk jaar van mening dat het festival een belangrijke bijdrage levert aan meer begrip en respect in Nederland.

Het MIXT Racism Beat It Festival staat in dit jubileumjaar helemaal in het teken van 'ROOTS, RHYTHM & RESPECT'. Door middel van een uitgebreid programma op drie hoofdpodia kunnen bezoekers weer uit hun dak gaan op de bijzondere muziekmix die het festival elk jaar kenmerkt. Op het 'Roots' podium wordt de nadruk gelegd op wereldcultuurmuziek. Het 'Rhythm' podium presenteert een diversiteit aan Urban style bands, en op het 'Respect' podium zijn opvallende fusion-projecten te zien. Naast de hoofdpodia zijn er op het festivalterrein volop muziek- en danceworkshops te vinden en is er een uitgebreide festivalmarkt. Op een speciaal podium zullen onder andere Alleenstaande Minderjarige Asielzoekers hun talenten tentoonspreiden. Bijzonder is dit jaar een multiculturele modeshow onder de naam Cultwalk. Tijdens deze show is naast traditionele kledij ook hedendaagse mode te zien van vooraanstaande ontwerpers die niet-westerse elementen gebruiken in hun werk.

MIXT Stichting voor interculturele projecten is een organisatie die zonder dat geld verdienen een doel is probeert om met muziekprojecten kennis, begrip en respect tussen jongeren in Nederland met verschillende culturele achtergronden te vergroten. MIXT richt zich vooral op jongeren van 12 tot 20 jaar.

Meer informatie over het festival en de overige projecten van MIXT is te vinden op www.mixt.nl.

MIXT

Reacties