let's meet africa festival

18-04-2006

  

 

 

Lets Meet Africa is ontstaan uit het idee om een ander Afrika te laten zien dan meestal op televisie te zien is; Geen armoede en ellende maar trots met een boeiende cultuur. Het begon allemaal in 1996. Er kwamen steeds meer Afrikanen naar Nederland en, gezien de groei van onder meer de vraag naar Afrikaanse djembé clubs en Afrikaanse spullen voor in de huiskamers, groeide de interesse in de Afrikaanse cultuur. Lets Meet Africa wil Afrika dichter bij de mensen brengen en de mensen dichter bij Afrika. Van curiositeit naar cultuur met een boodschap: "Wanneer mensen van verschillende culturen elkaar ontmoeten, moeten zij geen grenzen zien, maar een persoon achter een gezicht."

 

 

              

 


 

 

Lets Meet Africa programma

 

LMA Main Stage - optredens van nationaal en internationaal bekende artiesten. Lets Meet Africa heeft ook dit jaar weer een kwalitatief hoogstaand en gevarieerd programma, met nieuwe gezichten en oude bekenden in een nieuw jasje.

Zaterdag 13/05: Bantaba Ballet - Dzidzolie - Fourth Angel & Strawl - Minyeshu & Chewata ft. Saleshe Damessae

Zondag 14/05: Tribal Touch  - Rod & The Honest Movement - Ziggi - The Revival Okapi

 

Urban Life Talent Stage - Voor het eerst heeft LMA een 2e podium. Dit podium wordt georganiseerd dóór en vóór jongeren. Stg. Urban Life geeft jong talent een kans om voor een groot publiek op te treden en zichzelf te laten zien in de urban muziek wereld. 'Urban' wordt voornamelijk geassocieerd met Hip Hop, R&B en Rap. Daarmee heeft 'Urban' Afrikaanse 'roots' want al deze muziekstijlen komen oorspronkelijk uit Afrika.

 

Tourist Plaza - geïntroduceerd in 2005, krijgt nu een vervolg. Er is grote interesse in het continent Afrika. Er komen steeds meer reisorganisaties die zich bezighouden met het verzorgen van reizen naar dit continent. Hiervoor is speciaal de Tourist Plaza ingericht.

 

Art Expo - nieuw op Lets Meet Africa. Op het bordes van het beursgebouw (1e etage) is een expositie ingericht door Afrikaanse kunstenaars met moderne kunst.

 

Percussie school - Stichting Intermezzo presenteert 'world percussion music workshops'.

De djembé is razend populair. Overal wordt getrommeld, op scholen, bedrijven, festivals e.a. evenementen.Wereldbekend is de groep 'Treble', onze Eurovisie songfestival kandidaat. Iedereen kan mee doen aan de percussie workshops; mensen zonder ervaring, beginners en gevorderden. Mensen kunnen hun eigen instrument meenemen. Twee dagen lang muziek maken en plezier hebben met elkaar.

 

Food Plaza -  eten en drinken uit verschillende Afrikaanse landen, wat dacht u van een

portie vers gefrituurde sprinkhanen met knoflook saus?

 

Kids Plaza - Energiek Bambale! Stg. Bambale heeft dit jaar "energie" als thema.

Kinderen kunnen kleine knutselwerkjes maken, zoals windmolentjes en/of deelnemen aan een fietswedstrijd op rollerbank. Er worden demonstraties gegeven van enkele vernieuwende zonne-energie producten die ingezet kunnen worden als alternatieve energiebron in ontwikkelingslanden. In het kader van het timmeratelier voor weeskinderen, kunnen kinderen zelf een vogelhuisje timmeren en mee naar huis nemen. Evenals andere jaren kan er ook weer met alternatief speelgoed gespeeld worden. Stg. Bambale is erg geïnteresseerd in alternatieve energiebronnen die voor Congo mogelijk toepasbaar zouden kunnen zijn. Om zodoende het milieu te sparen door de grote houtkap te beperken om op houtvuur te kunnen koken..

 

Arabische huiskamer - hier kunt u even bijkomen onder het genot van kopje Munt thee, de Darbuka bespelen, dansen of kennis maken met elkaar.

 

Keniaanse huiskamer - met een traditionele koffie ceremonie wordt u meegenomen in een geurige wereld van aroma, heerlijk!

 

 

Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website www.letsmeetafrica.org

of kunt u contact opnemen met:

 

 

Stg. Lets Meet Africa,               

Marconilaan 4                          

5621 AA, Eindhoven                  

 

tel.: 040-2111330 / 040-2569730 / 06-22185775

fax:  040-2240969

e-mail: info@letsmeetafrica.org

 

 

 

www.letsmeetafrica.org

www.afroneth.nl

Reacties