Kinderen en medewerkers SOS Kinderdorpen Haïti ongedeerd, noodhulp is gestart

15-01-2010

SOS Kinderdorpen is sinds 1979 actief in Haïti en heeft er twee kinderdorpen, twee jongerenhuizen, twee basisscholen, een beroepsopleiding en vier sociale centra waar in totaal zo´n 3000 kinderen, jongeren en hun ouders wortesden ondersteund. De kinderen en medewerkers van de twee SOS kinderdorpen zijn ongedeerd. Maar doordat communicatie slechts beperkt mogelijk is, weten we op dit moment nog niet exact hoe de situatie is in onze overige voorzieningen.

Haïti is één van de armste landen van de wereld en heeft niet de middelen om deze enorme klap zelf te boven te komen. We maken ons ernstige zorgen over de vele getroffen kinderen en families. Daarom zullen wij ons inzetten om hen te helpen met alle mensen, middelen en kennis die we hebben. Doordat de gezinshuizen in de twee Haïtiaanse SOS kinderdorpen, de school en de infrastructuur geen ernstige schade hebben geleden, zijn de SOS gezinnen veilig. Het biedt ons tevens de mogelijkheid om vanuit onze voorzieningen hulp te bieden aan mensen uit de nabije omgeving. SOS Kinderdorpen richt zich op hulpactiviteiten aan kinderen die er op dit moment alleen voor staan en families met kinderen. Collega´s uit buurland de Dominicaanse Republiek hebben al hulpgoederen geregeld zoals medicijnen en voedselpakketten. Hulp die wij zullen bieden omvat:
• onderdak voor kinderen die hun ouders zijn kwijtgeraakt
• veilig onderkomen voor moeders met kinderen
• voeding, water, medicijnen, kleding, bouwmaterialen voor noodopvang
• psychologische ondersteuning
• kinderen met hun families herenigen

Op langere termijn zal blijken hoeveel kinderen onze hulp nodig langdurig nodig hebben. Wij zijn bereid om voor ieder kind te zorgen.

Kijk op www.soskinderdorpen.nl voor meer informatie of om een donatie over te maken.

http://www.soskinderdorpen.nl 

Reacties