Jeugdjournaal Indonesië in top vijf best bekeken kinderprogramma’s

05-09-2007

'Cerita Anak' is 5 augustus voor het eerst uitgezonden. Dit onafhankelijke nieuwsprogramma wordt geproduceerd door jongeren voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar. Het tv programma bereikt naar verwachting 15 miljoen mensen wat 'Cerita Anak' het grootste jeugdjournaal van de wereld maakt.

 

Potentiële sponsors

Zondag 9 september wordt de succesvolle start groots gevierd in Cilandak, het favoriete warenhuis van de Indonesische jeugd in Jakarta. Het warenhuis staat de hele dag in het teken van het nieuwe jeugdjournaal. De 'Cerita Anak'-redactie wordt gefeliciteerd met hun succes, kinderen kunnen in een studio oefenen als nieuwslezer en reporter en er wordt naar Aziatisch gebruik een ceremonie uitgevoerd voor een succesvol verloop van het Jeugdjournaal. Het feest is ook bedoeld om potentiële sponsors te trekken zodat het voortbestaan van het jeugdjournaal gegarandeerd is

Kinderen een stem

 'Cerita Anak' wil kinderen niet alleen informeren, maar  beoogt kinderen in Indonesië ook een platform te geven voor het geven van hun mening en het aankaarten van issues die belangrijk voor hen zijn. Jonge correspondenten zijn getraind in mediatechnieken, kinderrechten en diverse praktische vaardigheden voor het produceren van het jeugdjournaal.

www.freevoice.nl

www.plannederland.nl

 

Reacties