Heldere Signalen

31-05-2007
Door: viceversa

Als vanouds staat Nederland bekend als een tolerante, internationaal georiënteerde, open samenleving. Een land waarin de bevolking met interesse ontwikkelingen in 'het Zuiden' volgt. Waar ontwikkelingshulp als een vanzelfsprekende bijdrage aan een evenwichtige internationale balans wordt ervaren. Een land waarin pluriformiteit een gegeven is.

Maar er is een verandering waar te nemen. Solidariteit met minder rijke landen is niet vanzelfsprekend meer. De betrokkenheid van de bevolking bij ontwikkelingen in 'het Zuiden' is tanende. Ook de berichtgeving over deze ontwikkelingen zijn niet meer een essentieel onderdeel van de nieuwsvoorziening. Tegelijkertijd wordt de scepsis aangewakkerd omtrent de betrouwbaarheid van de journalistiek. Maar wat vinden etnische media van de berichtgeving over ontwikkelingen in de herkomstlanden?

Expertisecentrum Mira Media organiseert een discussie met etnische mediaprofessionals en migranten betrokken bij de opbouw van hun herkomstlanden. Hoe vinden zij de berichtgeving over ontwikkelingen in de herkomstlanden? Welke rol zien zij voor zichzelf? Wat verwachten zij van elkaar?

Dhr. Roy Khemradj (journalist en coördinator Minderheden van NPS-radio) zal als dagvoorzitter de gesprekken in goede banen. Met oa: dhr. Ahmet Azdural - directeur Inspraak Orgaan Turken, journalist, drs. Faizal Nabibaks - oprichter EtnoMedia.com, een uniek netwerk van 15 websites dat gericht is op multicultureel, mevr. Stephanie Mbanzendore - Burundian Women for Peace and Development en dhr. Arnob Chakrabarty - Onfile, bestuurlid van Onfile, een netwerk van vluchteling journalisten in Nederland.

Na korte inleidingen zullen de sprekers in debat gaan met het publiek. In de middag zijn diverse workshops. Ook lokaalmondiaal is aanwezig bij deze bijeenkomst en zal een korte presentatie houden.

Om deel te nemen aan deze bijeenkomst kunt u zich aanmelden via b.smidt@miramedia.nl. Voor meer informatie, klik hier.

Heldere Signalen
maandag 11 juni
9:45 - 15:30 uur

School voor Journalistiek
Utrecht

Mira Media

lokaalmondiaal  

Reacties