Foto-expositie Raymond Rutting ‘Oog op Afrika’

07-12-2006
Door: ICCO

 Vorig jaar reisde fotograaf Raymond Rutting voor de eerste keer rond in DR Congo, waar tienduizenden vrouwen slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld. De opbrengsten uit een veiling van zijn werk liet hij geheel ten goede komen aan de organisatie die zich inzet voor opvanghuizen voor deze vrouwen en hun kinderen. ICCO verdubbelde de opbrengst. In november 2006 reisde hij terug naar Congo om de vrouwen opnieuw te ontmoeten en portretteren. Deze beelden zijn de aanleiding voor zijn nieuwe expositie.

De expositie is te zien van 7 t/m 31 januari 2007 in het stadhuis van Utrecht, Korte Minrebroederstraat 2. Toegang is gratis. Op 7 januari van 13.30 - 15 uur geeft Rutting de openingslezing 'Oog op Afrika', waarin hij zal vertellen over zijn reis.

Raymond Rutting (Volkskrant, National Geographic) reisde voor zijn werk over de hele wereld en bezocht vele conflictgebieden. Zijn beelden zijn meermalen bekroond en hij werd twee keer uitgeroepen tot Fotojournalist van het Jaar.

Noot voor de redactie
Naast fotomateriaal is ook filmmateriaal beschikbaar van de reis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Barbara Bosma, persvoorlichter van ICCO, 030 692 7804 of 06 22 454 112 of barbara.bosma@icco.nl.

 

 

 

www.theartofnews.nl

Reacties