De Steniging in het Tropentheater

06-12-2006

Dit najaar verscheen 'De Steniging' , de veelbesproken debuutroman van journalist Frénk van der Linden. Het boek gaat over het 22-jarige white trash-meisje Priscilla, werkzaam in een filiaal van de Free Record Shop. Zij heeft een liefdesrelatie met Karim, een niet-gelovige Marokkaanse Neerlandicus uit een welgesteld milieu. In het voorjaar van 2002 wordt Karim met ingeslagen schedel gevonden aan de rand van een tulpenveld in de Bollenstreek.

Naar aanleiding van 'De Steniging' organiseert het Tropentheater op maandag 11 december een discussieavond over de beeldvorming van bevolkingsgroepen in de media en de literatuur. Hoe ontstaan stereotypen van mensen en bevolkingsgroepen? Hoe kunnen journalisten en schrijvers daar wel of niet iets aan veranderen?

Onder leiding van Guilly Koster gaan o.a. Aldith Hunkar ( NOS Journaal), Frénk van der Linden (journalist/schrijver), Rachida Azough (Volkskrant) en Chris Rutenfrans ( Volkskrant) met elkaar in gesprek over de vraag hoe de media en de literatuur onze visie op autochtonen/allochtonen in het zogenaamde 'multiculturele drama' beinvloeden.

De avond wordt ingeleid door publicist Guido Derksen met een lezing over de zijns inziens twijfelachtige rol van de pers in dit vraagstuk. Leerlingen van twee schoolklassen, een 'zwarte' en een 'witte', van het voortgezet onderwijs in Amsterdam zullen deelnemen aan de discussie. 

http://www.tropentheater.nl/smartsite.shtml?ch=FAB&id=5082&ActiviteitID=3739&BeginDatum=12/11/2006%208:30:00%20PM

Reacties