De Internationale Aids Conferentie is geopend

14-08-2006
Door: viceversa

Het is de zestiende keer dat er een Internationale Aids Conferentie wordt gehouden. De editie van 2006 vindt plaats in Toronto, Canada. Voor alle deelnemers zijn er in het overvolle programma interessante onderdelen te vinden. Veel groepen uit de samenleving zijn vertegenwoordigd in Toronto: van transseksuelen tot sociaal werkers, van actievoerders tot homomannen. Iedereen is welkom om te delen, te leren en te discussiëren.

 

Volgens de voorzitters van de zestiende Internationale Aids Conferentie staan we op een keerpunt in de geschiedenis. 'Er zijn nog steeds grote uitdagingen als het gaat om toegang tot behandeling voor iedereen', zegt de voorzitter van de conferentie in Toronto. 'Maar toch: de kennis is er; de middelen zijn er. Het is een zaak van iedereen. Als je bedenkt dat het in onze handen ligt of mensen sterven of leven, dan heeft iedereen een grote verantwoordelijkheid.'

 

Het thema van de conferentie is dan ook: Time to deliver. Het is tijd om over te gaan tot actie. De conferentie zal nog tot vrijdagmiddag duren.

 

De filmreportages over de Internationale Aids Conferentie komen tot stand door een samenwerkingsverband van Cordaid, Edukans, ICCO, Kerkinactie en lokaalmondiaal.

lokaalmondiaal

Cordaid

Edukans

Kerkinactie

Icco

Aids Conferentie

Reacties