Bouwen met Everon

25-04-2007

Bouwen met Everon in Roemenië

In Roemenië ontmoette Everon een familie met 5 kinderen. In zijn reisverslag zegt hij hierover:

"We bezoeken een familie met 5 kinderen. Weliswaar wonen zij in een stenen huis, maar je kunt het géén menswaardige situatie noemen. Ik zie een muur welke geen cement bevat. De stenen staan gewoon op elkaar. Er woont ook nog een oma in het huisje van slechts 16m2. Ik kan het niet bevatten. Drie uur vliegen vanaf Nederland wonen deze mensen in zulke erbarmelijke omstandigheden. Met € 5.000 kunnen wij deze mensen een menswaardig bestaan geven.

Bouwen met Everon in Congo

Everon wil het niet alleen bij één huis laten. Zo zal hij zich ook gaan inzetten voor het Patmos kinderdorp in Congo. IKN ondersteunt daar een kinderdorp met 135 kinderen. Er moeten dringend nieuwe huizen bijgebouwd worden. Er staan momenteel 4 huizen waar er 24 kinderen per huis wonen. De overige 39 kinderen wonen nog in barakken. De ideale situatie is om 10 huizen te hebben, zodat in ieder huis ongeveer 12 kinderen kunnen wonen. Vanuit Nederland willen wij helpen om voor een bedrag van € 24.000 één huis te bouwen.

Bouwen met Everon aan de levens van kinderen 

Er is ook lange termijn steun nodig. Huizen bouwen is natuurlijk hartstikke goed, maar  het is ook belangrijk om de kinderen in de toekomst te blijven steunen. Everon is dus voor IKN op zoek naar kindsponsors en donateurs.

 

 

 

Hoe u kunt helpen

Maak een donatie over naar 56.56.51.366 t.n.v. Stichting Internationale Kinderhulp o.v.v. 'Bouwen met Everon'. Op de website www.intern-kinderhulp.org kunt u informatie verkrijgen over kindsponsoring.

U kunt ook bellen met  078 6 200 258 of mailen met info@intern-kinderhulp.org als u vragen hebt.

www.intern-kinderhulp.org

Reacties