Bijeenkomst Het leven voorbij Google

29-01-2007

Bij de presentatie van het tijdschrift met de nieuwste top tien vergeten verhalen trakteert de Dick Scherpenzeel Stichting belangstellenden op een (gratis) workshop internetresearch van Henk van Ess:

Google is het kompas op het web voor Noord en Zuid. Maar hoe betrouwbaar is de populairste zoekmachine ter wereld? Waarom ziet het ding in Nederland een hele andere wereld dan bijvoorbeeld in Duitsland, China of Thailand? Hoe wordt Google gemanipuleerd? Hoe weet u of het antwoordenlijstje niet deugt? Crashcourse internet research van Henk van Ess (zie ook www.voelspriet.nl) over Google en het bepalen van betrouwbaarheid van bronnen.

Na afloop van de workshop kunnen journalisten en redacties wedijveren om een reisfonds: wie krijgt 5000 euro om een of meer verhaalideeën alsnog uit te werken voor uitzending of publicatie? Wie wil meedingen naar het reisfonds, kan vooraf contact opnemen met het bureau van de Dick Scherpenzeelstichting. Het reisfonds is beschikbaar gesteld door Free Voice. Het Vergeten Verhalen Project wordt verder nog gefinancierd door Oxfam Novib en Icco.

Entree gratis na reservering via info@scherpenzeel.org

Datum 6 december 2007

Aanvang, 20.30 uur

Locatie Amsterdamse Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10

Voor meer info: www.hetvergetenverhaal.nl

Reacties