Baobabconnections organiseert online wedstrijd over globalisering

06-06-2002 Bron: Dominique Sindayiganza (INZET/ Baobabconnections)

www.baobabconnections.org Baobabconnections is een jongerenproject gefinancierd door de Nederlandse overheid. Het project werd in het najaar van 2001 opgestart. Na een werkbezoek aan 6 Afrikaanse landen werd de website officieel gelanceerd in februari 2002 en we ontvangen inmiddels 50 bezoekers per dag uit meer 25 landen.

Het is de bedoeling om een netwerk van jongeren op te bouwen om over globalisering te spreken via het internet. Jongeren uit Nederland en 7 Afrikaanse landen schrijven momenteel artikels over globalisering en we publiceren die vervolgens op de website. We organiseren fysieke meetings over globalisering en we bieden veel links naar relevante andere websites en organisaties.

Om het bezoek aan de website te stimuleren hebben we een online wedstrijd georganiseerd waarbij Nederlandse jongeren samen met een Afrikaanse partner een reis naar Johannesburg of Kampala kunnen winnen. Als team moeten ze een artikel schrijven naar aanleiding van twee evenementen die in de loop van dit jaar georganiseerd worden. Het winnende team mag vervolgens als reporter voor de website die events bezoeken:

1. Women’s World Congress in Kampala from July 21-26, 2002 Deadline: 16 juni 2002

2. Earth Summit in Johannesburg, South Africa from August 26th to September 4th 2002 Deadline 1 juli 2002

We willen zoveel mogelijk jongeren informeren over onze website en onze wedstrijd in het bijzonder. Jongeren in zowel Nederland als in Afrika.

Ondanks het groot aantal bezoekers van de website blijft het aantal deelnemers aan onze wedstrijd erg laag. En de deadlines naderen. Daarom willen we iedereen oproepen bij het verspreiden van deze boodschap.

We kunnen dit niet alleen doen! Voor algemene info over Baobabconnections kan je hier (http://www.baobabconnections.org/about.php) terecht. Voor spcifieke informatie over de wedstrijd kan je hier ( http://www.baobabconnections.org/competition.php) terecht.

Reacties