10 juni: Lancering tijdschrift Join - Bijeenkomst journalistiek en ontwikkelingssamenwerking

06-06-2008
Door: viceversa

bannercover_owEen groep studenten Journalistiek uit Utrecht vertrok in het kader van het uitwisselingsprogramma Beyond (y)our World na een voorbereidingstraject naar Ghana en Botswana. Hun ervaringen zijn te lezen in het nieuwe tijdschrift Join: jonge journalisten over internationale samenwerking. Op dinsdag 10 juni lanceert initiatiefnemer lokaalmondiaal het gratis tijdschrift. Tijdens een dynamische en multimediale bijeenkomst in Filemon & Baucis in Utrecht gaan bekende en aanstormende journalisten met elkaar in discussie over jongeren, journalistiek en internationale samenwerking.

Tijdens de lancering geeft Patrick Lodiers zijn mening over Join, gaan journalisten Femke van Zeijl en Thomas Hurkxkens in discussie met de jonge journalisten van Join over journalistiek in ontwikkelingslanden, ondervraagt interviewer Pieter Webeling de studenten over hun ervaringen als journalist in Afrika, kruipt Evelien Bosch in de rol van VJ en geeft zij samen met DJ Vincent Rusland haar visie op beeldvorming over ontwikkelingslanden. Het programma wordt afgesloten met een borrel.

Join is hét nieuwe tijdschrift voor en door jongeren over mondiale issues. In Join tonen jonge journalisten de kracht en het normale leven in ontwikkelingslanden. Join gaat over een rijbewijs halen in Ghana, het WK voetbal 2010 in Zuid-Afrika,  tongzoenen in Mali en de (on-)mogelijkheden van kritische journalistiek in Ghana.

Join is het gratis kwartaalblad van lokaalmondiaal in samenwerking met de Hogeschool voor de Journalistiek in Utrecht, Tilburg en Zwolle. Het tijdschrift wordt gemaakt dóór studenten Journalistiek vóór studenten op het HBO. Join verschijnt 4 keer per jaar en wordt in een oplage van 10.000 gratis verspreid op onder andere HBO's. Meer informatie over Join, extra artikelen, weblogs en de mogelijkheid om een abonnement aan te vragen is te vinden op www.beyondyourworld.nl. 


Join komt voort uit het uitwisselingsprogramma Beyond (y)our World van lokaalmondiaal in samenwerking met de Hogeschool voor de Journalistiek in Utrecht, Tilburg en Zwolle. Join wordt financieel mogelijk gemaakt door Xplore, NCDO en ICCO. Voor meer informatie verwijzen wij naar de website www.beyondyourworld.nl.

Reacties