‘Jij aan zet!’: ondernemen voor jonge migranten

17-01-2011

Gedurende deze werksessies delen allochtone carrièremannen- en vrouwen hun kennis over het opstarten van een onderneming, stichting of een werkverband in het land van herkomst en gaan de deelnemers aan de slag met eigen ideeën. Deelnemers maken bij 'Jij aan zet!' zelf de keuze tussen ondernemen 'for profit', of 'non-profit' ondernemen gericht op ontwikkelingssamenwerking.

'Jij aan zet!' richt zich specifiek op migranten, omdat zij vanwege hun tweetaligheid en kennis van meerdere culturen een uniek kwaliteitenpakket hebben. In combinatie met passie, enthousiasme en werklust kunnen zij grote stappen voorwaarts voor de ontwikkeling in het herkomstland en voor zichzelf zetten. 'Jij aan zet!' maakt deel uit van de landelijke WeShare campagne waarbij ondernemerschap en deelname aan ontwikkelingssamenwerking wordt gestimuleerd.

Deelname is kosteloos en eten en drinken is inbegrepen. Inschrijven kan via www.cosgelderland.nl/jijaanzet of 024-3233018 (COS Gelderland). Voor meer informatie: wout@cosgelderland.nl

 

 

COS Gelderland, centrum voor internationale samenwerking, is een onafhankelijk regionaal project- en adviesbureau gespecialiseerd in voorlichting en educatie over mondiale vraagstukken.Het COS ondersteunt en initieert activiteiten die mensen motiveren om rekening te houden met de effecten van hun handelen en gedrag op mens en leefomgeving, hier in Gelderland en elders in de wereld.

http://www.cosgelderland.nl/jijaanzet

Reacties