Genre nieuws Partnernieuws

WAAR, dé cadeauwinkel voor bijzondere duurzame producten, haalde binnen 5 dagen tijd € 25.000 op met hun crowdfundingcampagne bij OnePlanetCrowd. Met het opgehaalde kapitaal is WAAR van plan om een nieuwe winkel te openen in Nederland.
PAX is sinds woensdag 29 januari de nieuwe naam van vredesbeweging IKV Pax Christi. De nieuwe naam geeft duidelijk aan waar de beweging voor staat: vrede, met een duidelijke uitnodiging aan iedereen om zich voor vrede in te zetten.
Founded in 1964, the Centre for Latin American Research and Documentation (CEDLA) is celebrating its 50th anniversary in 2014. To commemorate this special occasion, CEDLA is organizing various events and activities throughout the year.
Hotel con Corazón Oaxaca, Mexico
Mexico – Nederlands initiatief hotel 'met een hart' slaat vleugels uit buiten geboorteland Nicaragua
Militaire politie Cambodja slaat vreedzame protesten kledingarbeiders met geweld neer
Afgelopen dagen zijn vier doden gevallen door gewelddadig politieoptreden in Cambodja. Er zijn 39 arbeiders gewond geraakt. 23 arbeiders werden gearresteerd.
Frans Hiddema voorzitter Nederlands Albert Schweitzer Fonds
Drs. U.F. (Frans) Hiddema, arts, is per 1 januari jl. voorzitter van de Stichting Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF). Hij neemt daarbij het stokje over van Paul Schaink.
Ecologisch verantwoord verblijven op de mooiste natuurlocaties in Nederland; ver weg van alle hotels en campings, in direct in contact met de natuur? Dat wordt nu mogelijk dankzij de Hermit Houses.
In slechts 13 maanden sinds de lancering behoort Oneplanetcrowd.nl tot de grootste 5 crowdfundingplatforms van Nederland. Met ruim 6500 actieve investeerders is er reeds 1,1 miljoen euro geïnvesteerd op het duurzame platform.
Viafrica, Tanzania
1%Club, het crowdfunding platform voor goede doelen heeft vandaag de grens van 1 miljoen euro aan donaties bereikt.
Wishing you all the best for 2014… Click here for a Christmas Carol by Leontine van Hooft, author: The Power of African Thinking. Order the book: The Power of African Thinking The GreenDreamCompany team!
Dare2go – DARE2GO organiseert in de meivakantie van 2014 een groepsstage naar Ethiopië. Deze groepsstage staat in het teken van sporten met en basketbaltraining geven aan lokale leeftijdsgenoten.
De in 2009 overleden historica dr. Silvia W. de Groot, bij leven erelid van het KITLV te Leiden, heeft bij testament een legaat nagelaten aan het KITLV, bedoeld om studenten of jonge onderzoekers afkomstig uit het Caraïbisch gebied.

Pagina's