Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

In Kenia rust nog een taboe op praten over seks. Doordat er weinig wordt gesproken over seksualiteit en er geen seksuele voorlichting wordt gegeven, weten veel jongeren nauwelijks waar ze betrouwbare informatie over seks kunnen vinden. De Love Matters Music Awards is een prijs die in Kenia wordt uitgereikt om dit probleem aan te pakken: het is een prijs voor het beste Keniaanse liedje over liefde en seks.

Love MattersLove Matters is een project van RNW Media dat via internet, mobiele telefoon en social media jongeren een open platform biedt om over seks te praten. In veel regio’s in de wereld is informatie over seks, seksuele gezondheid, relaties en seksuele rechten gecensureerd of rust er een taboe op het praten over het onderwerp. Love Matters richt zich op jongeren tussen de achttien en dertig in India, Latijns-Amerika (Mexico en Venezuela), Afrika (Kenia), China en verschillende Arabische landen.

Love Matters Africa, een project van RNW Media, heeft een website waar Afrikaanse jongeren online betrouwbare informatie over seks kunnen vinden en met elkaar over het onderwerp kunnen praten. Het viel hen op dat de jongeren voornamelijk vragen hadden over twee onderwerpen: de verantwoordelijkheid van jongens en meisjes binnen een relatie en de verwachtingen van seks in een relatie. De conclusie uit de reacties op de website was dat jongens en meisjes andere verwachtingen hebben, omdat ze niet openlijk met elkaar over het onderwerp praten.

[[{“fid”:”42571″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”\”Follow My Heart\” – Edi Siri”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”\”Follow My Heart\” – Edi Siri”},”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”\”Follow My Heart\” – Edi Siri”,”style”:”height:327px; width:581px”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-breedte media-element”}}]]

Love Matters Africa stimuleert jongeren met de prijs om openlijk te zingen over liefde en seks. Alle onderwerpen, van verkrachting tot iemands eerste keer, tot een mislukte relatie, komen aan bod. De deelnemers hebben samen met internationale artiesten, producers, filmmakers en de organisatie Love Matters nummers over liefde, seks en relaties geschreven en opgenomen. De winnaar van de prijs mag zijn nummer uitbrengen en een videoclip bij het nummer maken.

De winnaars worden vandaag, op 5 december, in een live-finale bekendgemaakt op de website van Love Matters Kenia. De nummers van alle deelnemers zijn te vinden op het YouTube kanaal van Love Matters.

 

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief