Dossier Suriname

Reportage – Hoewel Suriname veel doet om commerciële houtkap te beperken, blijft het moeilijk om alle ontbossing tegen te gaan.
Column – Er is veel te weinig aandacht voor de enorme milieuschade die de aluminiumproductie in Suriname heeft veroorzaakt.
Inheemse kinderen in Suriname
Gastblog – De oorspronkelijke bewoners van Suriname, de indianen, strijden voor zichtbaarheid en erkenning. Sherlien Sanches zet zich vanuit Nederland in.
Surinaamse gezondheidszorg in de problemen
Reportage – De economische crisis in Suriname heeft grote gevolgen voor de gezondheidszorg. “Het risico op het verlies van mensenlevens neemt toe.”
Actueel – Terwijl de Surinamers de gevolgen van de economische crisis steeds duidelijker merken, raken de gemoederen tussen voor- en tegenstanders van president Bouterse verhit.
Moestuin in Suriname
Lijstje – Kids in je moestuin, popster Will.i.am bezoekt de jungle van Calais en Donald Trump geeft geen cent aan liefdadigheid.
Economische crisis in Suriname
Actueel – De economische crisis raast door Suriname. “Het lijkt erop dat we de verkeerde kant opgaan."
Zika-virus zikamug Suriname
Reportage – ‘No mek no wan maskita dyuk’ yu’ – ofwel laat je niet door de mug prikken, is de boodschap in Suriname.
Suriname veroordeeld voor schenden rechten inheemse bevolking
Actueel – Voor de tweede maal is Suriname veroordeeld wegens het schenden van de rechten van inheemse bevolkingsgroepen.
Kinderen in Amsterdam vieren 40 jaar onafhankelijkheid Suriname
Actueel – 40 jaar geleden werd Suriname onafhankelijk van Nederland. In Amsterdam Zuidoost - waar veel Surinamers wonen - ging dit niet ongemerkt voorbij.
Homoseksualiteit Suriname religie
Onderzoek – Homo's in Suriname vinden verrassend genoeg steun in religie, ontdekte Sobenna Tafleur tijdens haar onderzoek in het land.
Henna Goudzand Nahar
Interview – Verzet tegen Zwarte Piet. Het gesprek over het slavernijverleden is nog maar net begonnen, zegt auteur Henna Goudzand Nahar.

Pagina's