Dossier Duurzaamheid

Achtergrond – Hoe vaker mensen een tas hergebruiken, hoe beter voor het milieu. Stimuleert de maatregel van Aldi mensen om eigen tas mee te nemen voor boodschappen?
kolencentrale Hemweg
Actueel – Onder het motto “Wij willen #Hemweg” is een crowdfundingactie gestart zodat mensen kunnen bijdragen aan het sluiten van de kolencentrale van Nuon.
Achtergrond – De transitie naar duurzaam vliegen gaat erg langzaam. Daarom moeten we internationale afspraken maken, vindt Paul Peeters, lector Duurzaam vervoer.
Interview – Nikesh Jaglal, een van de Duurzame Jonge 100, werkt bij PostNL aan FashionPack: een brievenbusverpakking voor kleding, die tegelijkertijd duurzaam is.
Interview – Verandering teweegbrengen in de wereld kan met ondernemen. Prasanna Colluru, een DJ100, brengt duurzaamheid en maatschappelijke verandering samen.
provincies
Actueel – De gemeentes, provincies en waterschappen dienden gisteren een petitie in waarin de Rijksoverheid wordt opgeroepen meer te doen aan duurzaamheid.
Blog – Nick en Lena voerden actie op de OBA-kolenoverslag in Amsterdam.
plastic
Blog – Waarom drie OneWorld-stagiaires een maand plasticvrij gaan leven
Actueel – Meer dan 250 burgemeesters in de VS willen hun steden in 2035 volledig laten draaien op duurzame energie.
Marjolein Shiamatey
Interview – 100 jonge mensen zijn geselecteerd voor DJ100, omdat ze zich inzetten voor een duurzame toekomst. Marjolein Shiamatey deelt haar bijzondere projecten.
Reportage – Met een recent gesloten klimaatpact wil Den Haag in 2030 klimaatneutraal zijn. Of dat lukt, is nog maar de vraag.
Ed Nijpels over het Energieakkoord
Actueel – VVD-coryfee Ed Nijpels had graag een kabinet gezien met GroenLinks erin. “Ze hebben verstandige ideeën als het om klimaat gaat.”

Pagina's