Dossier Duurzaamheid

Ed Nijpels over het Energieakkoord
Actueel – VVD-coryfee Ed Nijpels had graag een kabinet gezien met GroenLinks erin. “Ze hebben verstandige ideeën als het om klimaat gaat.”
Actueel – Voor een duurzame toekomst hebben we veel en grote batterijen nodig. Kun je de grondstoffen daarvoor ook duurzaam winnen?
Interview – De jonge Nederlandse onderneming Elemental Water Makers maakt drinkwater van zeewater. "Wij willen van schaarste naar overvloed".
Van ’t web – De rol van Shell in de energietransitie blijft dubieus. De website Shellwatch zet de woorden van de oliegigant tegenover haar daden.
Opinie – Klimaatwetenschapper Bart Verheggen onderzoekt de argumenten van 'ecomodernisten' die de in hun ogen doemdenkende milieubeweging bekritiseren.
Actueel – Van alle reizigers wereldwijd is 65 procent van plan om deze zomer minstens eenmaal te verblijven in een duurzame accommodatie.
Blog – De man wil groot en snel, de vrouw praktisch en zuinig. Bestaat er een perfecte tweedehands auto voor gezinnen?
kolencentrale Hemweg
Actueel – Onder het motto “Wij willen #Hemweg” is een crowdfundingactie gestart zodat mensen kunnen bijdragen aan het sluiten van de kolencentrale van Nuon.
ecowonen op de ecoboerderij Arneco
Blog – Kiezen voor duurzaam is nog niet zo gemakkelijk. Wat het ene jaar duurzaam is, kan een jaar later diep kelderen op de duurzaamheidsladder.
Bloembollen in een bak water
Reportage – Iedere bloembol raakt een keertje uitgebloeid. In de vuilnisbak dan maar? Niet als het aan de cliënten van zorgboerderij Hoeve Cronesteijn ligt.
Actueel – De luchtvaart kampt met een bijzonder zware klimaatafdruk. Optimalisering van de vluchtplannen kan tot winst op korte termijn leiden.
Interview – We moeten overstappen op een systeem waarbij het draait om welvaartsbehoud in plaats van welvaartsgroei.

Pagina's