Dossier Duurzaamheid

Van ’t web – De rol van Shell in de energietransitie blijft dubieus. De website Shellwatch zet de woorden van de oliegigant tegenover haar daden.
Opinie – Klimaatwetenschapper Bart Verheggen onderzoekt de argumenten van 'ecomodernisten' die de in hun ogen doemdenkende milieubeweging bekritiseren.
Actueel – Van alle reizigers wereldwijd is 65 procent van plan om deze zomer minstens eenmaal te verblijven in een duurzame accommodatie.
Blog – De man wil groot en snel, de vrouw praktisch en zuinig. Bestaat er een perfecte tweedehands auto voor gezinnen?
kolencentrale Hemweg
Actueel – Onder het motto “Wij willen #Hemweg” is een crowdfundingactie gestart zodat mensen kunnen bijdragen aan het sluiten van de kolencentrale van Nuon.
ecowonen op de ecoboerderij Arneco
Blog – Kiezen voor duurzaam is nog niet zo gemakkelijk. Wat het ene jaar duurzaam is, kan een jaar later diep kelderen op de duurzaamheidsladder.
Bloembollen in een bak water
Reportage – Iedere bloembol raakt een keertje uitgebloeid. In de vuilnisbak dan maar? Niet als het aan de cliënten van zorgboerderij Hoeve Cronesteijn ligt.
Actueel – De luchtvaart kampt met een bijzonder zware klimaatafdruk. Optimalisering van de vluchtplannen kan tot winst op korte termijn leiden.
Interview – We moeten overstappen op een systeem waarbij het draait om welvaartsbehoud in plaats van welvaartsgroei.
Achtergrond – De CO₂-uitstoot van al het Nederlandse vervoer is twee keer zo hoog als nu wordt aangenomen door beleidsmakers. Hoe kan dat opgelost worden?
Onderzoek – Is duurzaamheid een elitekwestie, of draagt iedere Nederlander op zijn of haar manier een steentje bij? Vul ook de enquête in!
Actueel – “Samenwerken, dat zie je hun moederpartijen in de Tweede Kamer niet snel doen, die standpunten liggen ver uit elkaar wat duurzaamheid betreft."

Pagina's