Dossier Afrika

Actueel – De aanhoudende droogte - die extra versterkt is geworden door het El Niño-effect - heeft oogsten verwoest en graanprijzen de hoogte in doen schieten.
Eritrea
Achtergrond – Europarlementariër Sargentini over de (on)mogelijkheden van het bieden van hulp.
Interview – 'Natuurlijk is er paniek bij het ICC wanneer Zuid-Afrika opstapt', aldus de Botswaanse ICC-rechter Sanji Monageng.
Nieuws – De Nigeriaanse overheid krijgt de licentie op het rijke olieveld 245 terug. Maar gedupeerden van eerdere olielekkages kregen deze week slecht nieuws.
Actueel – OneWorld houdt vandaag een liveblog bij over de situatie in Gambia. Jammeh heeft vanochtend op staatstelevisie laten weten dat hij aftreedt.
Jammeh
Actueel – De Gambiaanse president Jammeh blijft nog drie maanden langer regeren. Dat besliste het parlement, dat grotendeels uit leden van zijn partij bestaat.
Dansende Gambianen
Actueel – De Gambiaanse president Yahya Jammeh accepteert de uitslag van de verkiezingen toch niet. Hij maakt het zijn opvolger Barrow zo moeilijk mogelijk.
Actueel – Kleinschalige mijnbouw in Zuid-Afrika zorgt voor werkgelegenheid. Daarom is betere regelgeving omtrent gezondheids- en veiligheidsnormen nodig
Reportage – Voormalig kindsoldaat Obina Charles besloot met gevaar voor eigen leven het rebellenleger van Kony te ontvluchten en geweld definitief af te zweren.
Jongeren van actiegroep LUCHA. Foto: Anneke Verbraeken
Achtergrond – LUCHA voert vreedzaam actie om het door en door corrupte Congolese systeem te veranderen.
Actueel – De verkiezingen in Gambia betekenen een omslag voor het land. Dictator Yahya Jammeh moet na een periode van 22 jaar afstand doen van de troon.
Stichting Microprojects in Burundi
Actueel – In Burundi zijn veel (aids)weeskinderen. Stichting Microprojects biedt hen hulp en creëert bewustwording om aids uit te roeien.

Pagina's