Dossier Afrika

Dansende Gambianen
Actueel – De Gambiaanse president Yahya Jammeh accepteert de uitslag van de verkiezingen toch niet. Hij maakt het zijn opvolger Barrow zo moeilijk mogelijk.
Actueel – Kleinschalige mijnbouw in Zuid-Afrika zorgt voor werkgelegenheid. Daarom is betere regelgeving omtrent gezondheids- en veiligheidsnormen nodig
Reportage – Voormalig kindsoldaat Obina Charles besloot met gevaar voor eigen leven het rebellenleger van Kony te ontvluchten en geweld definitief af te zweren.
Jongeren van actiegroep LUCHA. Foto: Anneke Verbraeken
Achtergrond – LUCHA voert vreedzaam actie om het door en door corrupte Congolese systeem te veranderen.
Actueel – De verkiezingen in Gambia betekenen een omslag voor het land. Dictator Yahya Jammeh moet na een periode van 22 jaar afstand doen van de troon.
Stichting Microprojects in Burundi
Actueel – In Burundi zijn veel (aids)weeskinderen. Stichting Microprojects biedt hen hulp en creëert bewustwording om aids uit te roeien.
Nieuws – De Keniaanse ministeries van ICT en Jeugd hebben een website opgezet die in één jaar tijd een miljoen werkloze jongeren de weg moet tonen naar werk.
Interview – In Ghana bestuurt Charlotte Lily Baidoo een speciale bank die vrouwen in staat stelt zelf rekeninghouder te worden.
Ook in Afrika timmeren populistische politici aan de weg. Kees Broere vindt ze soms wel iets te mannelijke mannetjes.
Een kindsoldaat in de Centraal Afrikaanse Republiek
Blog – Al jaren wordt er gevochten in de Centraal Afrikaanse Republiek. Beide strijdende partijen maken gebruik van duizenden kindsoldaten.
Het strenge visumbeleid van Nederland
Opinie – Waarom Nederland een visum weigerde af te geven voor de huwelijksreis van de Ugandese verpleegkundige Rosewells en dokter Gideon.
Actueel – Twee Afrikaanse landen trekken zich binnen 8 dagen terug uit het Internationaal Strafhof ICC. Een derde overweegt het. De grote Afrikaanse uittocht?

Pagina's