Dossier Afrika

Column – 'De hulporganisaties aanwijzen als degenen die de macht zouden hebben om die oorlog te doen beëindigen, is een grote overschatting', stelt Grotenhuis
Achtergrond – De ongelijkheid in Afrikaanse landen is een hindernis voor ontwikkeling, zo meldt een rapport van Oxfam Novib.
Achtergrond – Werkgelegenheid in Nigeria: “Lokaal gemaakt gaat dit land veroveren.”
Actueel –  "Door opnames en scripts zes maanden te bewaren, blijft bewijsmateriaal bewaard wanneer er haat wordt gezaaid"
Actueel – Ondanks de stappen die de VN gezet heeft na het schandaal uit 2015, zijn weinig tot geen strafmaatregelen genomen.
Achtergrond – Wie bepaalt hoeveel naar wie gaat en waar het geld precies aan wordt uitgegeven?
Achtergrond – Moeten journalisten alle rampscenario's die VN en NGO's schetsen zomaar overnemen? Nee, stelt voormalig correspondent in Zuid-Soedan Arne Doornebal.
Opinie – Bram Posthumus over het Ivoriaanse leger, dat eigenlijk geen leger te noemen is.
Blog – NOS- en Volkskrant-correspondent Kees Broere verlaat na achttien jaar zijn standplaats Nairobi per 1 maart. Is dat het afscheid van een tijdperk?
Actueel – De aanhoudende droogte - die extra versterkt wordt door het El Niño-effect - heeft oogsten verwoest en graanprijzen de hoogte in doen schieten.
Eritrea
Achtergrond – Europarlementariër Sargentini over de (on)mogelijkheden van het bieden van hulp.
Interview – 'Natuurlijk is er paniek bij het ICC wanneer Zuid-Afrika opstapt', aldus de Botswaanse ICC-rechter Sanji Monageng.

Pagina's