Dossier Afrika

Achtergrond – Moeten journalisten alle rampscenario's die VN en NGO's schetsen zomaar overnemen? Nee, stelt voormalig correspondent in Zuid-Soedan Arne Doornebal.
Opinie – Bram Posthumus over het Ivoriaanse leger, dat eigenlijk geen leger te noemen is.
Blog – NOS- en Volkskrant-correspondent Kees Broere verlaat na achttien jaar zijn standplaats Nairobi per 1 maart. Is dat het afscheid van een tijdperk?
Actueel – De aanhoudende droogte - die extra versterkt wordt door het El Niño-effect - heeft oogsten verwoest en graanprijzen de hoogte in doen schieten.
Eritrea
Achtergrond – Europarlementariër Sargentini over de (on)mogelijkheden van het bieden van hulp.
Interview – 'Natuurlijk is er paniek bij het ICC wanneer Zuid-Afrika opstapt', aldus de Botswaanse ICC-rechter Sanji Monageng.
Nieuws – De Nigeriaanse overheid krijgt de licentie op het rijke olieveld 245 terug. Maar gedupeerden van eerdere olielekkages kregen deze week slecht nieuws.
Actueel – OneWorld houdt vandaag een liveblog bij over de situatie in Gambia. Jammeh heeft vanochtend op staatstelevisie laten weten dat hij aftreedt.
Jammeh
Actueel – De Gambiaanse president Jammeh blijft nog drie maanden langer regeren. Dat besliste het parlement, dat grotendeels uit leden van zijn partij bestaat.
Dansende Gambianen
Actueel – De Gambiaanse president Yahya Jammeh accepteert de uitslag van de verkiezingen toch niet. Hij maakt het zijn opvolger Barrow zo moeilijk mogelijk.
Actueel – Kleinschalige mijnbouw in Zuid-Afrika zorgt voor werkgelegenheid. Daarom is betere regelgeving omtrent gezondheids- en veiligheidsnormen nodig
Reportage – Voormalig kindsoldaat Obina Charles besloot met gevaar voor eigen leven het rebellenleger van Kony te ontvluchten en geweld definitief af te zweren.

Pagina's