Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Banksy, de Engelse kunstenaar wiens echte identiteit tot nu toe onbekend is gebleven, heeft met de jaren over heel de wereld zijn herkenbare muurschilderingen achtergelaten. Hij staat bekend om de politiek geëngageerde boodschappen die in zijn werk vaak op de voorgrond staan. In Gaza zijn de stencils van spelende kinderen op de restanten van een tot puin gebombardeerd huis onmiskenbare benoemingen van het totale gebrek aan onbezorgdheid dat in het door Israël geïsoleerde gebied heerst.

Naast zijn gebruikelijke werk met graffiti neemt Banksy nu ook de camera ter hand. Resultaat: een ‘reclame’ waarin hij Gaza verkoopt als dé vakantiebestemming: een door veel toeristen nog vrijwel onontdekt oord dat altijd kan rekenen op betrouwbare buur Israël om een oogje in het zeil te houden.

Ondertussen heeft een groep acrobatische jongeren uit de Gazastrook aangeboden om als tour guide te functioneren voor potentiële bezoekers, schrijft The Guardian. In hun videoreactie vertellen ze al stunts uitvoerend over de situatie waarin ze leven.

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief