Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

 

 

AppleMark
Aidsmedicijn Plavix

De AtM Index is ontwikkeld door Access to Medicine Foundation, een in Haarlem gevestigde stichting die samen met beleggers, de farmaceutische industrie en maatschappelijke organisaties patiënten in arme landen betere toegang tot medicijnen wil geven.
 

Meetlat

De index legt de twintig grootste farmaceutische bedrijven in de wereld langs de meetlat op basis van hun inspanningen om ontwikkelingslanden toegang te bieden tot hun medicijnen. De index wordt jaarlijks vastgesteld op basis van uitgebreid onafhankelijk en objectief onderzoek.  Het onderzoek zal in de handen liggen van Innovest Strategic Value Advisors, een in New York gevestigd beursanalysebedrijf dat is gespecialiseerd in duurzaam investeren.

 

Addis Ababa Fistula HospitalInvestor Statement
Deze week hebben tien grote internationale beleggers al hun steun toegezegd aan de nieuwe AtM Index door de ondertekening van een ‘Investor Statement’. Het gaat onder meer om SNS Asset Management, USS, Ethos, ICCR, Morley, Bank Sarasin. Samen beheren deze beleggers meer dan 900 miljard euro.

Initiatiefnemer van de Acces to Medicine Foundation is Wim Leereveld die zelf jarenlang in de farmaceutische industrie heeft gewerkt. De stichting is opgericht met steun van onder meer Hivos, Icco, Oxfam Novib en de Rabobank.

 

Access to Medicine Foundation

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief