Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

David Sengeh, een student aan het MIT (Massachusetts Intitute of Technology’s Media Lab), ontmoette Kelvin in een kamp in Sierra Leone waar kinderen innovatieve oplossingen verzonnen voor lokale problemen. David wist het gelijk: jongeren als Kelvin moeten ook de mogelijkheid hebben om serieus mee te denken over toekomstgerichte oplossingen.

[[{“fid”:”29028″,”view_mode”:”file_styles_artikel_kwart_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_kwart_breedte”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”attributes”:{“class”:”styles file-styles artikel_kwart_breedte media-element file-file-styles-artikel-kwart-breedte”,”id”:”styles-5-0″}}]]Dit artikel werd eerder gepubliceerd op de website Whocares. Daar vind je inspirerende initiatieven en verhalen van mensen over de hele wereld.

Reis naar de VS
Na flink wat geregel is het David gelukt het jonge genie mee te nemen naar New York en Cambridge. Ook heeft Kelvin de president van Harvard University mogen ontmoeten. Een hele grote stap voor een kind dat nooit buiten Sierra Leone is geweest. Hoe deze reis is gegaan zie je in onderstaand filmpje. Oja… Kelvin is al bezig met zijn volgende elektriciteitsproject: de windmolen.

Radiozender
Dankzij de batterij heeft DJ Focus nu zelfs zijn eigen radiozender. Hier leest hij ingestuurde brieven voor en spreekt hij met mensen over de problemen in de community.

Via: THNKR

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief