Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Is het einde van de wereldwijde aidsepidemie  in zicht? Volgens het jaarrapport dat de Verenigde Naties gisteren uitbrachten, zou dit wel eens het geval kunnen zijn.

Volgens het rapport World Aids Day 2012 is het aantal aidsslachtoffers tussen 2005 en 2011 wereldwijd met meer dan 25 procent gedaald. Het aantal nieuwe dragers van het hiv-virus is zelfs met meer dan vijftig procent verminderd. Dit is voornamelijk te danken aan de ontwikkeling van medicijnen die zowel preventief als remmend werken, en de verbeterde toegang hiertoe. Het aantal mensen met toegang tot antiretrovirale hiv-behandelingen is de afgelopen twee jaar met 63% gestegen.

Hoewel aids nog steeds een van ’s wereld grootste bedreigingen voor de gezondheid is, heeft de toegenomen wereldwijde aandacht en hulp in het afgelopen decennium voor veel verbetering gezorgd. Aanleiding voor de toegenomen aandacht, is de naderende ‘deadline’ in 2015. De VN heeft op het gebied van aidsproblematiek een aantal doelen opgesteld, waar aan het eind van dat jaar wereldwijd aan voldaan moet worden. 

De vooruitgang gaat steeds sneller. “Wat ons eerst tien jaar kostte, wordt nu in 24 maanden bereikt,” zegt uitvoerend directeur Michel Sidibé van UNAIDS. 

Lees meer…

Beeld: cc

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief

Advertentie

230308_MtMf23_OnlineBanners_5_600x500