Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

WvWiT#149 – Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Voor OneWorld selecteert hij wekelijks zijn favoriete tweets. Uit zijn 120 tweets van de afgelopen week zijn dit de 20 (re)tweets die je niet mag missen.

Robot date

Te grote bedrijven

Small is lang niet altijd beautiful, maar er is wel veel nieuw onderzoek dat wijst op de negatieve gevolgen wanneer grote bedrijven te groot worden, en te veel macht krijgen.

Robot hype

Robots zijn in de mode, en bieden nieuwe mogelijkheden en perspectieven als we er intelligent en maatschappelijk verantwoord mee omgaan. Maar er is ook overdrijving en verspilling.

Ongelijk en onrechtvaardig

Vinden mensen ongelijkheid een probleem, of onrechtvaardigheid? Interessante vraag waar veel (meer) over te zeggen is.

Bescheiden economen

Ken jij economen die zo denken?, vroeg een econoom in reactie op de tweet hieronder. Wat economen (of mensen in het algemeen) denken weet ik niet: ik zie alleen wat ze schrijven, hoor soms wat ze zeggen, en zie soms hoe ze doen. En er zijn economen, ook onder de Nobelprijswinnaars, die denken dat ze ongeveer alles kunnen verklaren.

Trump en zijn schoonzoon

Handelsvertraging

Het komende nummer van economentijdschrift ESB is een must-read voor iedereen die zich bezighoudt met – of druk maakt om – handel: het themakatern gaat deze keer over handelsvertraging. Drie artikelen alvast als appetizer, en voor het geval je (nog) geen abonnement hebt.

#allemannenhandinhand

Geweldige actie tegen geweld tegen homo's. En een origineel antwoord van prof. Jan-Willem Duyvendak op de vraag wat hij als wetenschapper als belangrijkste oplossing ziet.

Gobalisering

Opnieuw een mooi opiniestuk van econoom Dani Rodrik over wat er niet goed gaat met globalisering. 

Twitter

Als fanatiek twitteraar gaat de toekomst van twitter mij natuurlijk aan het hart. De aandeelhouders willen meer winst en zetten het management onder druk om meer Facebook-achtig te worden, want dat is zo'n succes. Maar eigenlijk vervult twitter met het netwerk dat het biedt een publieke functie. Daarom vind ik dit een leuk voorstel.

Robot ex

Blijf op de hoogte

  • Mijn persoonlijke website (met RSS-feed).
  • Vanaf nu elke week een mailtje wanneer mijn nieuwe blogpost online staat? Word lid van de nieuwsbrief
  • Abonneren op de RSS-feed van dit weekblog.
went

Over de auteur

Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij tweet over economie en globalisering.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief