Lendahand Foundation traint eerste ondernemers Mongolië

18-02-2016
Door: Lendahand
Bron: Lendahand.com
De ondernemers die meededen aan de eerste training in Mongolië
De ondernemers die meededen aan de eerste training in Mongolië
Twintig Mongoolse ondernemers hebben afgelopen maand een training gekregen van de Lendahand Foundation. Voor veel van deze ondernemers is kennis van ondernemerschap niet vanzelfsprekend en de toegang beperkt. Vandaar dat de Lendahand Foundation trainingen verzorgt. Nu nog volgens het principe 'u vraagt, wij draaien', maar de stichting is van plan om komend jaar een heuse Academy op te zetten, met een gestructureerd trainingsprogramma waarbinnen de ondernemers verschillende levels zullen doorlopen.
Nieuws – 

Kent u Dulamsuren nog? We schreven afgelopen september over haar, hier op Oneworld. Zij was de eerste Mongoolse ondernemer die een lening ontving via sociale crowdfunder Lendahand.com (bekijk de video). Uiteraard was Dulamsuren een van de deelnemers aan deze eerste Mongoolse ondernemerstraining. Met de lening die zij gekregen heeft, kon ze meer kunstleer inkopen en de productie van haar gewilde laarzen verhogen. Met de vaardigheden die Dulamsuren heeft opgedaan tijdens de training is ze een stapje dichter bij haar droom: het openen van een eigen werkplaats.

De talenschool van Minjin
Een andere deelnemer was Minjin, uit Ulaanbatar. Acht jaar geleden opende zij de deuren van haar talenschool met een focus op het leren van Engels aan zowel kinderen als volwassenen. Minjin heeft twee vaste werknemers in dienst die les geven en twee parttimers die cursussen geven in toerisme, fotografie en computer services. Vorig jaar heeft Minjin via het Lendahand platform een lening van EU 2.200 gekregen. Met dit geld kan ze haar klaslokalen opnieuw inrichten en nieuwe apparatuur aanschaffen. Hierdoor kan ze het leerproces verbeteren, meer studenten en docenten aannemen. Meer banen dus.

Minjin is dus lerares Engels. Met een succesvol bedrijf(je). Het succes en daarmee de groei van haar onderneming gaat gepaard met financiele verantwoordelijkheid. En dat is waar de training om de hoek komt kijken. Het effectief plannen van de dagelijkse activiteiten en verstandig omgaan met uitgaven zijn cruciale vaardigheden voor ondernemers. Het doel van de training was om de deelnemers praktische vaardigheden aan te leren met betrekking tot de eigen en de bedrijfsfinancien.

Verkoop voorspellen
Minjin over de training: "Ik ben erg blij met de mogelijkheid om deze training te volgen. Ik heb leren boekhouden en heb nu een beter overzicht over mijn financien. Ik ben een micro ondernemer en run een talencentrum. Ik heb tijdens de training geleerd dat om een succesvol bedrijf te runnen het belangrijk is om de verkoop te kunnen voorspellen. Ik zal er naar streven om alles wat ik bij deze training geleerd heb te gebruiken bij het runnen van mijn bedrijf."

Reacties