Kok krijgt handtekeningen tegen 'Nieuwe Oorlog'

18-12-2001
Door: OneWorld Redactie
Bron: onzeWereld

De handtekeningen werden na een demonstratieve optocht vanaf het Plein in Den Haag naar het Torentje bij premier Kok afgeleverd.

De afgelopen twee maanden hebben zowel vredes- als maatschappelijke organisaties zich aangesloten bij het Platform om te pleiten voor een wapenstilstand en humanitaire hulp aan vluchtelingen en andere slachtoffers.

De organisaties roepen verder op de opsporing, arrestatie en berechting van de verantwoordelijken voor de terroristische aanvallen van 11 september in Amerika binnen de regels van het Internationaal Recht te laten vallen.

Het Platform werd eind september opgericht om het protest tegen 'Amerika's Nieuwe Oorlog' te bundelen. Onder andere het Humanistisch Verbond en de vereniging Kerk en Vrede hebben zich aangesloten.

Vanaf 7 oktober, het begin van de bombardementen op Afghanistan, zijn er bij het Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog' steeds meer organisaties bijgekomen. 'In sommige plaatsen komen er iedere week ruim honderd mensen bij elkaar,' meldt Jan Schaake van het Platform.

Voor het Platform is het duidelijk dat Nederland niet massaal achter de oorlog tegen het terrorisme staat.

Website tegen de Nieuwe Oorlog
De Omslag, werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling

Reacties