KICI Kledinginzameling sluit nieuwe overeenkomsten met Gered Gereedschap en Hivos

11-09-2000
Door: OneWorld Redactie

Gered Gereedschap zamelt gebruikt gereedschap in dat door vrijwilligers, verspreidt over ruim 30 werkplaatsen in Nederland, perfect gerestaureerd wordt. Eenmaal klaar voor gebruik worden op aanvraag gereedschapkisten, met wisselende inhoud, klaargemaakt en verstuurd naar uiteenlopende projecten in de Derde Wereld.

De ontwikkelingsorganisatie Hivos steunt over de hele wereld, via lokale partnerorganisaties, kleinschalige ontwikkelingsprojecten. KICI stelt financiën beschikbaar aan het Hivos-Triodos fonds waarmee kleine leningen verstrekt worden voor het ondersteunen van particuliere economische initiatieven.

Beide organisaties geven met hun activiteiten een aanzet tot het creëren van een economische zelfstandigheid in de toekomst.

Het stimuleren van en aanbieden van mogelijkheden om in een eigen levensonderhoud te voorzien spreekt KICI aan en verdient financiële ondersteuning. Dat dit kan door de verkoop van tweedehands textiel geeft het inzamelen daarvan een waardevolle betekenis.

Het geeft tevens het grote onderscheid met de commerciële inzamelaars aan, waarbij de opbrengst in de zak van de inzamelaar verdwijnt.

Met zowel Amnesty International, maar nu ook met Hivos en Gered Gereedschap vinden wij dat een KICI-container de beste plek is om gebruikt textiel achter te laten. Waar containers staan of voor het plaatsen van nieuwe containers in uiteenlopende soorten en maten kan contact opgenomen worden met het kantoor in Den Haag(tel. 070 3830306).

Deelnemers van Doris worden opgeroepen een KICI-container op kantoor te plaatsen ofwel een bedrijfsophaaldag te organiseren. KICI helpt u graag met de organisatie daarvan door middel van gratis ophaalzakken en met het tijdig ophalen van deze zakken.

Kici website

Reacties