Groen

Actueel –  In Tanzania wil president Magufuli een hydro-elektrische dam bouwen in het grootste nog ongerepte Afrikaanse natuurpark.
Interview – Droom jij wel eens over leven in de wildernis? Miriam Lancewood deed dat zes jaar, en vertelt over haar ervaringen.
wiebe wakker met zijn elektrische auto op de noordkaap
Wiebe Wakker doet voor OneWorld verslag van zijn zoektocht naar stopcontact en bed. Hij hoopt zo uiteindelijk in Australië te belanden. Vandaag deel 3 uit Noorwegen en Finland.
Achtergrond – De belangrijkste nieuwe inzichten van Urgenda liggen in de industrie
Achtergrond – “Zowel de Rijksoverheid als lokale overheden willen dat coöperaties een grotere rol gaan spelen in de energietransitie”, stelt Siward Zomer.
Van ’t web – De rol van Shell in de energietransitie blijft dubieus. De website Shellwatch zet de woorden van de oliegigant tegenover haar daden.
De grutto: troeteldier of kwelgeest
Actueel – OneWorld heeft de meimaand uitgeroepen tot gruttomaand. De grutto is de graadmeter van onze natuur.
Gastblog – Benieuwd hoe de grutto-expeditie van OneWorld is verlopen? Lees hier het verslag van de enthousiaste deelnemer Iris.
Actueel – Tijdens de kledingtop werden de bedrijven te weinig kritisch bevraagd. Maar er werd wel een eerste aanzet tot gezamenlijke actie ondertekend.
Summit
Actueel – De top van de mode-industrie is vandaag bijeen in Kopenhagen om te praten over de transitie naar een duurzame kledingsector
Opinie – Klimaatwetenschapper Bart Verheggen onderzoekt de argumenten van 'ecomodernisten' die de in hun ogen doemdenkende milieubeweging bekritiseren.