Internetactie tegen conservatieve Iraanse krant

24-07-2000
Door: OneWorld Redactie
Bron: ANP/doris

Het persbureau is al geruime tijd verwikkeld in een felle woordenstrijd met het behoudende dagblad Kayhan. De polemiek is een voor Iran ongekend felle aangelegenheid.

Kayhan heeft de afgelopen tijd een serie zeer negatieve artikelen gepubliceerd over persoonlijkheden die zich inzetten voor hervormingen en die medestanders zijn van president Khatami. De krant heeft bijvoorbeeld geschreven dat hervormingsgezinde politici steekgelden hebben aangenomen van een Amerikaanse mensenrechtenorganisatie.

Het regeringspersbureau Irna stelt dat Kayhan een politiek instrument is van conservatieven, die een lastercampagne voeren tegen vooruitstrevende politici. Irna doet ook een diepgaand onderzoek naar publicaties van Kayhan in de afgelopen jaren.

Iraniërs zouden vanaf maandag een vragenlijst over het omstreden dagblad kunnen lezen op www.irna.com en hun mening geven via het e-mailadres irna@irna.com. Dat kan ook anoniem, verzekert Irna.

Maar maandagavond was er nog niets te vinden op het website van het persbureau. De Tehran Times riep de rivalen maandag op de strijd te staken en hun energie aan te wenden om de ‘het leven van de gewone mensen en hun toekomst te verbeteren’.

Website van persbureau Irna

Reacties